Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

HBO Sambung “The Last Of Us” Untuk Musim Kedua


Drama HBO The Last of Us telah diperbaharui untuk musim kedua. Siri ini dicipta bersama oleh Craig Mazin dan Neil Druckmann, pencipta dan penulis francais The Last of Us yang juga Presiden Bersama Naughty Dog.

The Last of Us juga mendapat sambutan hangat di media sosial, dengan siri ini menjadi #1 di seluruh dunia di Twitter semasa debutnya. Sehingga kini, trailer dan teaser musim pertama telah mengumpul lebih 100 juta tontonan di seluruh dunia.

“Saya berasa rendah diri, berbesar hati, dan terharu kerana ramai orang telah menonton dan berhubuung dengan penceritaan semula kami tentang perjalanan Joel dan Ellie. Kerjasama dengan Craig Mazin, pelakon & krew kami yang luar biasa, dan HBO melebihi jangkaan saya yang sudah tinggi,” kata Neil Druckmann, Penerbit Eksekutif.

“Sekarang kami berbesar hati kerana dapat melakukannya sekali lagi dengan musim kedua! Bagi pihak semua orang di Naughty Dog & PlayStation, terima kasih!”

The Last of Us berlaku 20 tahun selepas tamadun moden telah musnah. Joel, seorang mangsa yang tegar, diupah untuk menyeludup Ellie, seorang gadis berusia 14 tahun, keluar dari zon kuarantin yang menindas. Apa yang bermula sebagai pekerjaan kecil tidak lama lagi menjadi perjalanan yang kejam dan menyayat hati kerana mereka berdua mesti merentasi A.S. dan bergantung antara satu sama lain untuk terus hidup.


Musim pertama dibintangi oleh Pedro Pascal sebagai Joel, Bella Ramsey sebagai Ellie, Gabriel Luna sebagai Tommy, Anna Torv sebagai Tess, Nico Parker sebagai Sarah, Murray Bartlett sebagai Frank, Nick Offerman sebagai Bill, Melanie Lynskey sebagai Kathleen, Storm Reid sebagai Riley, Merle Dandridge sebagai Marlene, Jeffrey Pierce sebagai Perry, Lamar Johnson sebagai Henry, Keivonn Woodard sebagai Sam, Graham Greene sebagai Marlon, dan Elaine Miles sebagai Florence. Ashley Johnson dan Troy Baker turut membintangi siri ini.

Episod baharu siri disiarkan setiap hari Isnin di HBO (Astro Ch 411) dan HBO GO, dan musim pertama akan tamat pada 13 Mac. Peminat juga boleh menonton The Last of Us Podcast, podcast rasmi siri ini di mana hos Troy Baker, yang memainkan watak Joel dalam permainan video, duduk bersama pencipta siri Craig Mazin dan Neil Druckmann untuk mengupas adegan demi adegan bagi setiap episod.

The Last of Us, berdasarkan permainan video yang terkenal dengan nama yang sama yang dibangunkan oleh Naughty Dog untuk platform PlayStation®, ditulis dan diterbitkan oleh Craig Mazin dan Neil Druckmann. Siri ini adalah penerbitan bersama Sony Pictures Television dan diterbitkan oleh Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan, dan Rose Lam. Syarikat pengeluaran: PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint dan Naughty Dog.


Related posts

Produksi The Last of Us Musim 2 Dijangka Bermula Pada Awal 2024

Kakimuvee

Warner Bros. Discovery & UNIFI Memperluaskan Kerjsama Dengan Pelancaran Pek HBO & HBO GO Di UNIFI TV

Kakimuvee

HBO Batal Siri ‘The Idol’ Selepas Musim 1

Kakimuvee

Filem Blockbuster Thailand ‘Khun Pan 3’ Akan Ditayangkan HBO & HBO GO Pada 4 Ogos Ini

Kakimuvee

Peacemaker 2 Akan Menjadi Projek James Gunn Seterusnya Selepas Superman: Legacy

Kakimuvee

Non-Stop Entertainment This June on HBO GO, HBO, Warner TV, Cartoon Network and Boomerang

Kakimuvee