Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaSlot AsiaStreaming

Disney+ Umum Senarai K-Drama Bagi Tahun 2024


Disney+ telah mengumumkan senarai K-Drama pada tahun ini, yang merangkumi tujuh rancangan asal. Ini termasuk drama bersiri Uncle Samsik, yang juga merupakan projek TV utama pertama bintang Parasit, Song Kang-ho.

“Siri Original Korea baharu yang diumumkan hari ini benar-benar membina momentum positif dan kejayaan senarai kandungan APAC kami tahun lepas,” kata eksekutif Disney Carol Choi dalam satu kenyataan.

“Kami akan terus meningkatkan cita-cita kreatif kami dengan koleksi pilihan asal APAC, tertumpu pada penceritaan berkualiti dan bakat terbaik, dengan kerjasama pencerita paling menarik di rantau ini.”

Berikut adalah senarai K-Drama yang bakal menemui peminat pada tahun 2024:

Blood Free

Drama ini mengikuti kisah seorang bekas pengawal peribadi yang dihantui kegagalan masa lalunya. Selepas menyelam ke dalam lubang arnab yang penuh dengan petunjuk yang berselirat, dia mendapati dirinya direkrut untuk melindungi Ketua Pegawai Eksekutif sebuah syarikat daging kontroversi yang telah terselamat daripada serangan yang telah mengubah hidupnya. Drama ini akan diterajui oleh Ju Ji-hoon (Kingdom) dan Han Hyo-joo (Moving).


Unmasked

Berlatarkan zaman moden Seoul, ia mengikuti sekumpulan wartawan penyiasat yang berjuang untuk kerjaya mereka selepas menyiarkan cerita kontroversi. Dengan masa yang semakin suntuk, pasukan itu diberi tugas yang mustahil jika mereka mahu menyelamatkan pekerjaan mereka – menyelesaikan kes lampau yang berusia dua puluh tahun yang melibatkan seorang pelakon terkenal yang hilang tanpa jejak. Siri ini akan dibintangi oleh pelakon Signal dan Under The Queen’s Umbrella, Kim Hye-soo.

The Tyrant

Disifatkan sebagai thriller pengintipan yang penuh aksi, siri ini mengisahkan seorang ejen kerajaan A.S. ketika dia cuba mendapatkan kembali virus baharu yang membawa maut yang dicuri daripada kerajaan Korea Selatan. Dengan segala-galanya yang dipertaruhkan, drama ini menyaksikan agensi perisikan global berperang melawan pihak jahat untuk menghalang virus dari tersebar ke seluruh dunia.

Gangnam B-Side

Drama jenayah yang mengikuti seorang bekas detektif yang kembali terjebak ke dalam permainan selepas rakan anak perempuannya hilang. Yang terbaru dalam barisan panjang wanita yang hilang di kawasan Gangnam di Seoul, detektif itu akan menyelami kembali dunia maksiat, dadah dan rasuah untuk mendedahkan sesuatu yang boleh menjatuhkan beberapa golongan elit terkaya di bandar itu.

Uncle Samsik

Digambarkan sebagai drama kemasyarakatan yang berlatarkan Korea era 1960-an, ia akan berkisarkan seorang ahli politik yang idealistik, dan seorang penentu politik misterius bernama Uncle Samsik yang beroperasi dalam bayangan.

Bersama-sama, pasangan itu membentuk perkongsian yang tidak selesa dengan matlamat untuk mengubah Korea pasca perang yang bergelut menjadi negara makmur di mana semua orang mampu makan tiga kali sehari. Selain Song, siri ini juga akan diketuai bintang Mr. Sunshine, Byun Yo-han.

Light Shop

Berdasarkan webtoon popular oleh Kang Full. Ia dijangka berlatarkan dunia yang sama seperti drama fantasi Moving tahun lepas. Siri baharu ini akan mengikuti sekumpulan orang yang tidak dikenali, masing-masing bergelut untuk menerima peristiwa traumatik pada masa lalu mereka.

Menjalani kehidupan seharian mereka, setiap individu secara misteri ditarik ke sebuah kedai lampu yang terletak di hujung lorong yang sunyi. Dijaga oleh penjaga kedai yang berhati-hati, kedai lampu itu boleh menyimpan kunci kepada masa lalu, masa sekarang dan masa depan setiap orang. Ia akan dibintangi Park Bo-young, Ju Ji-hoon, Bae Sung-woo, Uhm Tae-goo, Lee Jung-eun, Seolhyun, dan banyak lagi.

The Zone: Survival Mission Musim 3

Hos rancangan variety popular Yoo Jaesuk dan ahli Girl’s Generation, Kwon Yuri bersedia untuk kembali untuk musim baharu rancangan variety popular itu, yang akan menampilkan juga dua hos baharu dalam bentuk bekas pejuang UFC, Kim Dong-hyun dan alum Single’s Inferno, Dex. Bersama-sama, mereka berempat akan mendapat lebih banyak hijink berbanding sebelum ini kerana mereka cuba untuk mengharungi pelbagai cabaran yang semakin kompleks.


Related posts

Raikan Musim Raya Dengan Rancangan Menarik Di Prime Video April Ini!

Kakimuvee

Rancangan Menarik Ini Memberikan Inspirasi Untuk Meraikan Hari Raya Dengan Penuh Bergaya

Kakimuvee

Anime Sci-Fi Ikonik Jepun “MACROSS” Akan Tiba Di Disney+ Hotstar Pada Tahun Ini

Kakimuvee

Viu Perkenalkan Drama Adaptasi Novel Popular, Jendela Hati Lakonan MK K-Clique, Anna Jobling dan Hanna Aqeela

Kakimuvee

Zuko Pamer Skil ‘Firebending’ Dalam Klip Video Avatar: The Last Airbender

Kakimuvee

Kdrama Balas Dendam Terbaru The Impossible Heir Akan Tayang Di Disney+ Hostar Pada Februari Ini

Kakimuvee