Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita Official Trailer

Barisan Pelakon & Trailer Filem Animasi Terbaru Disney / Pixar “Luca”

Disney and Pixar’s “Luca” is a coming-of-age story about a boy sharing summer adventures with a newfound best friend. But their fun is threatened by a secret: they are sea monsters from another world just below the water’s surface. Directed by Enrico Casarosa (“La Luna”) and produced by Andrea Warren (“Lava,” “Cars 3”), “Luca” opens in U.S. theaters June 18, 2021. © 2021 Disney/Pixar. All Rights Reserved.

Dikala peminat menanti filem animasi “Raya and the Last Dragon” pada bulan ini, Disney dan Pixar melancarkan trailer filem animasi terbaru mereka bertajuk “Luca” yang dijangka akan menemui penonton pada musim panas ini.

“Luca” adalah kisah yang menggembirakan dan mesra tentang persahabatan, melangkah keluar dari zon selesa anda dan dua raksasa laut remaja yang mengalami musim panas yang akan mengubah hidup mereka. Diarahkan oleh calon Academy Award® Enrico Casarosa (“La Luna”) dan diterbitkan oleh Andrea Warren (“Lava,” “Cars 3”), “Luca” menampilkan barisan pelakon suara yang luar biasa.

Jacob Tremblay (“Room,” “Wonder”) meminjamkan suaranya kepada Luca Paguro, raksasa laut berusia 13 tahun yang terang dan inventif dengan rasa ingin tahu yang tidak berkesudahan — terutama ketika datang ke dunia misteri di atas laut.

Jack Dylan Grazer (“We Are Who We Are”, “Shazam”) menyuarakan watak Alberto Scorfano, raksasa laut remaja yang berdikari dan bersemangat dengan keghairahan yang tidak terkawal terhadap dunia manusia.

Emma Berman membawa suara Giulia, penggembaran menawan yang berteman dengan Luca dan Alberto. Maya Rudolph (“Bridesmaids,” “Saturday Night Live,” “Big Mouth”) menyuarakan Daniela, ibu Luca manakala dua pelakon lain iaitu Marco Barricelli menyuarakan Massimo, ayah Giulia dan Jim Gaffigan (“The Pale Tourist,” “Troop Zero”) sebagai Lorenzo, ayah Luca.

Filem animasi terbaru ini dijangka tayang pada Jun 2021. Anda boleh tonton trailer dibawah. 

Related posts

‘Deleted Scene’ “Hawkeye” Bocor Di Media Sosial, Menampilkan Kingpin & Clint Barton Sewaktu Kecil

Kakimuvee

[TRAILER] Fistful of Vengeance: Iko Uwais Terajui Filem ‘Standalone’ “Wu Assassins”

Kakimuvee

Siri Godzilla & Titans Akan Dihasilkan Di Apple TV+

Kakimuvee

“The Batman” Mungkin Berdurasi Hampir 3 Jam

Kakimuvee

Robert Pattinson Sedang Dalam Rundingan Untuk Bintangi Filem Terbaru Dari Pengarah Bong Joon Ho

Kakimuvee

Pelakon “Moon Knight” Gaspard Ulliel Meninggal Dunia Dalam Kemalangan Ski

Kakimuvee

Leave a Comment