Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaSlot Tempatan

“Ejen Ali” Musim 3 Bahagian Kedua Akan Dilancarkan Secara Eksklusif di Disney+ Hotstar Disember Ini


Bahagian Satu dari musim ketiga siri animasi Malaysia yang telah lama ditunggu-tunggu, Ejen Ali, telah ditayangkan pada 25 Jun 2022 yang lalu di Malaysia, Indonesia, Singapura dan Thailand, sebelum ia menikmati kejayaan besar dan menjadi siri yang sangat popular di Disney+ Hotstar di Malaysia.

Sejak pelancarannya, peminat dan penonton telah mengikuti acara menarik musim baharu apabila Ali dan rakan-rakannya bersatu semula untuk pertandingan Ejen Rahsia di M.A.T.A. Arena. Sepanjang siri ini, Ali telah menghadapi pelbagai cabaran – daripada menyelesaikan misinya tanpa peranti superkomputernya I.R.I.S. dan bersaing dalam persaingan sengit menentang Ejen Antarabangsa yang berkemahiran tinggi untuk membongkar plot rahsia dalam usaha mendapatkan kawalan ke atas bandar futuristik Cyberaya.

Pada masa yang sama, dia juga berusaha untuk mendedahkan rancangan licik Numeros, Ejen terbaik M.A.T.A., Rizwan, yang telah menjadi penyangak dengan bekas ahli Numeros, “Dos”

Dengan pertaruhan yang lebih tinggi berbanding sebelum ini dan lebih banyak rahsia akan didedahkan, peminat tidak akan terlepas Bahagian Dua musim ketiga yang menarik ini, yang akan ditayangkan di Disney+ Hotstar pada Disember tahun ini

Bahagian Dua Musim 3 bersambung selepas penampilan mengejut Rizwan semasa keadaan huru-hara di Pusat Sains Cyberaya. Memandangkan pertandingan Arena terus berkembang, Ali bergelut untuk menyesuaikan diri sekali lagi manakala pesaing yang tinggal mengintai empat tempat teratas dalam cabaran terakhir. Sementara itu, sosok bayangan, Cero, secara senyap-senyap melancarkan permainannya dan melepaskan serangan letupan Numeros ke atas M.A.T.A.


Dihasilkan bersama oleh Disney+ Hotstar, Primeworks Studios dan WAU Animation, Ejen Ali ialah francais pelbagai pemenang anugerah yang menawarkan alam semesta yang inovatif, luas dan animasi berkualiti tinggi, dengan Shafiq Isa sebagai Pengarah Kreatif dan Suara.

Bahagian Satu Ejen Ali Musim 3 akan berakhir dengan episod 7 yang akan ditayangkan pada 6 Ogos 2022 dan diteruskan dengan Bahagian Dua pada Disember 2022, secara eksklusif di Disney+ Hotstar. Semua episod Ejen Ali Musim 1 dan 2, Ejen Ali the Movie, serta filem pendek Ejen Ali: Misi Juang kini boleh didapati di Disney+ Hotstar.


Related posts

Sepahtu Reunion Live Tour Tawan Johor Bahru Oktober Ini

Kakimuvee

Siri Psikothriller Jepun “GANNIBAL” Disambung Untuk Musim Ke-2

Kakimuvee

Teaser Trailer Percy Jackson and The Olympians Pratonton Adaptasi Terbaru Disney+

Kakimuvee

Anime Yang Dinantikan “TOKYO REVENGERS: TENJIKU ARC” Akan Membuat Debut Di Disney+ Hotstar Pada 4 Oktober Ini

Kakimuvee

WALID Angkat Isu Penculikan Kanak-Kanak, Sarat Dengan Aksi Seni Mempertahankan Diri Silat

Kakimuvee

Teaser Trailer Loki Musim 2 Usik Penggembaraan Masa Tom Hiddleston Seterusnya

Kakimuvee