Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
StreamingTrivia

Rancangan Menarik Ini Memberikan Inspirasi Untuk Meraikan Hari Raya Dengan Penuh Bergaya


Memandangkan musim perayaan semakin hampir, sambutlah kemeriahan hari raya Aidilfitri di hari raya terbaik anda. Dunia kilauan dan keanggunan menanti semasa anda mengenakan pakaian terbaik dan berwarna-warni untuk foto anda. Daripada klasik tradisional kepada kelainan moden, dapatkan inspirasi daripada ikon ini daripada filem dan rancangan fesyen yang digemari untuk penampilan 10/10 yang sempurna pada musim Aidilfitri ini tidak kira gaya manakah yang anda suka.

1. Vintage Maven – Imogene Scott, Death and Other Details

Jika anda gemar mengayakan rambut, memakai pakaian vintaj, dan menyukai semua manik dan labuci, Imogene Scott mungkin menjadi kawan baik baharu anda. Imogene mendapati dirinya terperangkap dalam plot whodunit dalam pelayaran – tetapi itu tidak bermakna dia tidak boleh kelihatan menarik, walaupun ketika berjemur di bawah sinar matahari yang terik.

Dan hei, anda boleh dapatkan ilham dari detektif yang hebat dan bergaya ini semasa anda keluar melawat rumah terbuka ke rumah terbuka yang lain dalam cuaca panas di Malaysia. Penampilan bergaya Imogene dengan cetakan retro, hiasan berkilauan dan tambah beberapa aksesori berani untuk kelihatan lebih menyerlah.

2. Silk Chic – Toda Mariko, Shōgun

Jika feudal Jepun Abad ke-16 mempunyai polis fesyennya sendiri, Toda Mariko akan menjadi ketua mereka. Disifatkan sebagai seorang wanita kelahiran tinggi yang misterius, Mariko biasanya dihiasi dengan kimono sutera dan satin yang dihiasi dengan bunga-bunga halus.

Jika anda mendapati diri anda mengagumi kimono Mariko, anda mungkin suka memakai abaya untuk pagi Raya. Ia praktikal, selesa dan mudah, memastikan anda menjadi versi terbaik Lady of Steel sambil menyediakan diri anda untuk hari perhimpunan keluarga.


3. Soft Glamour – Janine Teagues, Abbott Elementary

Kami tahu apa yang anda fikirkan (terutamanya jika anda membayangkan Pengetua Ava Coleman)… Janine? Betul ke? Ya, Janine! Miss Teagues ialah permata tersembunyi di Abbott Elementary, sering dilihat memakai baju sejuk, skirt labuh beralun, dan yang paling terkenal, anting-anting gelung! Janine mungkin kadang-kadang dianggap menggembirakan, tetapi sebagai seorang guru sekolah rendah yang mengambil berat – kami akan memberikan Janine A+ kerana menggayakan dirinya untuk keselesaan dan praktikal.

Untuk menyambut Aidilfitri ala Janine, pilih fabrik kapas atau linen dalam baju kurung pendek – comel, namun masih mengikuti trend terkini dan mudah untuk bergerak. Menggabungkan keselesaan dan gaya, pakaian ini adalah yang paling sesuai untuk gadis yang aktif – dan mereka yang lebih suka meluangkan masa bersama anak-anak semasa bertemu sanak saudara.

4. The Style Savant – Cruella de Vil, Cruella

Jika mata anda bersinar selepas melihat nama Cruella, kami sudah mengetahui warna pilihan anda – hitam. Anda juga mungkin seseorang yang memilih warna yang menarik perhatian, seperti merah jambu panas.

Masukan inspirasi Cruella dalam mengayakan fesyen tanpa gentar sebagai bentuk ekspresi diri dan menjelmakan estetika avant-gardenya. Untuk menawan semangat garangnya, pakai baju kurung berani bercorak warna hitam putih. Tambahkan perincian cemas seperti hiasan bulu tiruan atau kulit, dan diakhiri dengan aksesori yang menarik seperti cermin mata hitam tebal atau penutup kepala yang dramatik.

5. Classic Elegance – Cinderella, Cinderella

Semua orang mengenali Cinderella, dan untuk alasan yang baik – dia merangkumi keanggunan abadi. Dalam kisah yang digemari, ibu peri Cinderella mengayakannya dengan sulaman halus dan kristal berkilauan, melambangkan kisah dongeng yang glamor. Untuk menulis cerita Cinderella anda sendiri pada Raya ini, pilih palet warna pastel seperti biru bayi atau merah jambu pucat, mengingatkan gaun ikonik puteri.

Pilih sifon dengan kilauan halus seperti labuci atau kristal. Pakai korset yang sesuai dan skirt meleret, dipadankan dengan anting-anting mutiara yang cantik untuk keanggunan gaya Cinderella, sesuai untuk hari raya.

Apa tunggu lagi? Dunia adalah landasan anda. Hayati mogul fesyen dalaman anda dan lihat watak ikonik ini dan banyak lagi, hanya di Disney+ Hotstar.


Related posts

Drama Bersiri Max Original DUNE: PROPHECY Akan Membuat Debut Pada Musim Luruh Ini

Kakimuvee

Netflix Umum Musim Dua 3 BODY PROBLEM

Kakimuvee

K-Drama Jenayah CRUSH Akan Ditayangkan Di Disney+ Hotstar Pada 13 Mei Ini

Kakimuvee

Raikan Musim Raya Dengan Rancangan Menarik Di Prime Video April Ini!

Kakimuvee

Anime Sci-Fi Ikonik Jepun “MACROSS” Akan Tiba Di Disney+ Hotstar Pada Tahun Ini

Kakimuvee

Viu Perkenalkan Drama Adaptasi Novel Popular, Jendela Hati Lakonan MK K-Clique, Anna Jobling dan Hanna Aqeela

Kakimuvee