Berita

China Tutup Semula Pawagam

Views

Deadline melaporkan bahawa China menutup semula semua pawagam di seluruh negara selepas laporan baru-baru ini mendedahkan bahawa sebahagian negara itu telah bersedia untuk membuka semula pawagam.

Para pemilik pawagam telah dihubungi Biro Perfileman Kebangsaan China, dan telah diarahkan untuk menutup semula perniagaan mereka. Tiada jangka masa yang diberikan untuk membuka semula pawagam.

China berharap dapat membuka semula pawagam untuk membantu meningkatkan semula industri perfileman di negara tersebut di tengah-tengah pandemik Coronavirus. Mereka juga mempunyai perancangan untuk menayangkan semula francais Avengers dan Avatar dpawagam.

dan juga mempunyai rencana untuk menguraikan raksasa box office Avatar dan francais Avengers di pawagam.

Penularan wabak COVID-19 telah perlahan di China, namun beberapa sumber rasmi mendedahkan bahawa terdapat "kenaikan dalam kes-kes yang diimport" selepas 53 kes dilaporkan semalam yang mana kesemuanya telah tiba dari luar negara.

Awal minggu ini, media antarabangsa mendedahkan bahawa lebih 500 pawagam bersedia untuk dibuka semula selepas ditutup sejak penghujung Januari akibat penularan wabak COVID-19. Penurunan kes yang mendadak telah mendorong beberapa bahagian di negara China untuk membuka semula perniagaan mereka.

Tinggalkan Balasan

shares
Enable Notifications    Ok No thanks