Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Tempatan

TGV Dengan Kerjasama Mattel Membuka Pawagam Pertama Mesra Kanak-Kanak


TGV Cinames telah mengumumkan perkongsian mereka dengan Mattel Continental Asia untuk membuka pawagam bertemakan kanak-kanak yang pertama – ‘TGV Junior yang dikuasakan oleh Hot Wheels.’

Ini adalah perkongsian pertama seumpamanya di Malaysia untuk Mattel dan TGV Cinemas yang menghasilkan pengalaman menyeluruh untuk keluarga moden. Ia adalah satu-satunya tempat di mana keluarga boleh menikmati semua jenama ikonik Mattel seperti Barbie, Hot Wheels, Thomas & Friends, Mega Bloks dan banyak lagi semuanya di bawah satu bumbung! 

Pawagam ‘TGV Junior dikuasakan oleh Hot Wheels’ menggabungkan filem dan permainan untuk pengalaman menonton yang terbaik! Keluarga dialu-alukan untuk menikmati akses 30 minit ke ‘City Of Play’ sebelum tayangan filem, di mana kanak-kanak boleh menikmati pelbagai aktiviti menyeronokkan yang disusun khas untuk si kecil, termasuk Cabaran Pembina Trek Hot Wheels bersaiz super, papan gergasi Mega Bloks, Papan Flip UNO bersaiz sebenar, Sudut Barbie yang hebat dan banyak lagi.

‘City of Play’ bersambung terus ke dewan pawagam kanak-kanak yang berdedikasi yang dilengkapi khas dengan tempat duduk kanak-kanak, zon perkhemahan Barbie dan Thomas & Friends serta gelongsor dalam pawagam untuk keseronokan dan keseronokan optimum yang disediakan untuk golongan muda dan dewasa! Pengalaman ini membolehkan ibu bapa duduk, berehat dan menikmati persembahan sambil kanak-kanak bermain bebas.

Dewan Pawagam dan Zon Main juga akan tersedia untuk sesi awam serta acara peribadi, seperti parti hari jadi pada masa hadapan. Cara terbaik untuk meraikan peristiwa penting tersebut.


Seperti yang dikatakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif TGV Cinemas Sdn Bhd, Tan Lay Han, “Di TGV, kami ingin membantu keluarga mencipta kenangan yang menggembirakan bersama. Kami gembira dapat bekerjasama dengan pemimpin global seperti Mattel untuk membawa pengalaman unik ini ke Malaysia! Ia adalah satu lagi contoh bagaimana TGV terus berinovasi dan bertambah baik untuk menarik minat penonton filem.”

“Kami gembira dapat bekerjasama dengan pawagam TGV mengenai konsep bertema baharu kerana ia memberikan kanak-kanak ruang unik untuk bermain, meneroka dan menjadi kreatif. Kami terus mencari cara baharu untuk memperkasakan generasi akan datang untuk meneroka keajaiban zaman kanak-kanak dan perkongsian ini memberikan kanak-kanak pengalaman bermain dan sinematik yang terbaik,” Murat Ariksoy, Pengurus Besar, Mattel South Asia.

Berita itu tiba tepat pada masanya dengan Cuti Sekolah akhir tahun. Kini ibu bapa boleh membawa anak-anak mereka menikmati filem blockbuster keluarga seperti Mechamato, Puss In Boots: The Last Wish dan Lyle Lyle Crocodile.

Pawagam ‘TGV Junior powered by Hot Wheels’ boleh didapati secara eksklusif di TGV One Utama. Untuk maklumat lanjut boleh layari www.tgv.com.my   


Related posts

Alya Iman & Nabil Aqil Bergandingan Dalam Siri Terbaru Adaptasi Novel Anggun Mikayla di Viu

Kakimuvee

“REVERSI” Dipilih Untuk Pertandingan Rasmi Di Festival Filem Far East Udine Ke-26 Pada Tahun 2024

Kakimuvee

Viu Perkenalkan Drama Adaptasi Novel Popular, Jendela Hati Lakonan MK K-Clique, Anna Jobling dan Hanna Aqeela

Kakimuvee

Siri Popular ‘Kau vs Aku’ kembali untuk Musim ke-2

Kakimuvee

Unifi TV Melancarkan Kandungannya Sendiri

Kakimuvee

Astro raih 16 anugerah di Asian Academy Creative Awards 2023

Kakimuvee