Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot AsiaTrivia

3 Sebab Mengapa “Extraordinary Attorney Woo” Menjadi Sensasi K-Drama

Extraordinary Attorney Woo dengan cepat menjadi viral sebagai siri terbaik 2022. Pada masa ini, ia berada di kedudukan #1 dalam carta 10 Teratas TV Bukan Bahasa Inggeris Global Netflix.

Siri ini mengikuti Woo Young-woo, pendatang baru yang genius di Firma Undang-undang Hanbada terkemuka yang berada dalam spektrum autisme. Dia menghadapi layanan prejudis di tempat kerja dan dalam kehidupan sehariannya, tetapi memecahkan kes dengan memberi tumpuan kepada butiran dan kelemahan undang-undang yang tidak dapat dilihat oleh orang lain.


Tidak seperti kebanyakan drama undang-undang yang menarik perhatian penonton dengan mendedahkan realiti persaingan dan situasi ekstrem, Extraordinary Attorney Woo menawarkan putaran segar dan mengharukan kepada genre itu.

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah tiga sebab mengapa anda perlu menonton Extraordinary Attorney Woo.

1. Lakonan Woo Young-woo yang menawan, bijaksana dan terperinci

Melakonkan watak dalam spektrum autisme adalah seperti memijak garis halus. Park Eun-bin, yang mendapat pengiktirafan untuk peranannya dalam Age of Youth dan The King’s Affection, menyuarakan sentimen itu.

Dalam temu bual, dia mendedahkan, “Saya tidak pasti sama ada saya akan dapat membawakan watak itu tanpa mencederakan sesiapa semasa melakukannya. Itulah sebabnya saya menolak peranan itu beberapa kali.”

Walau bagaimanapun, pengarah dan penulis telah menetapkan pelakon Park Eun-bin sebagai watak utama dan menunggu selama setahun sehingga dia akhirnya menerimanya.

Respon yang diterima adalah fenomenal. Daripada komen seperti, “Young-woo sangat cantik dan comel! Dia berada di sini untuk MEMERINTAH adegan K-drama. Saya tahu dia akan melakukannya!” kepada “Lakonan Eun-bin sebagai Young-woo adalah sempurna: tanpa berkata sepatah pun, persembahannya menunjukkan semua pemikiran terperinci Young-woo”, penonton terpukau dengan lakonan cemerlang Eun-bin.

Peminat juga berminat melihat hubungan Young-woo dengan rakan sekerjanya, terutamanya dengan peguam kanan Jung Myeong-seok, yang dimainkan oleh Kang Ki-young.

Walaupun dia pada mulanya tidak mempunyai tanggapan yang baik tentang Young-woo, dia menyayanginya dan menjadi penyokong kuatnya selepas menjadi saksi kepada kecemerlangannya. Seperti yang dikatakan oleh seorang peminat, “Seolah-olah Myeong-seok adalah bapa Wooyoung! Saya suka chemistry dan ikatan mereka!”

Though he initially does not have a good impression of Young-woo, he warms up to her and becomes her strongest supporter after bearing witness to her brilliance. As a fan put it, “It’s almost as if Myeong-seok is Wooyoung’s father! I love their chemistry and bond!”

2. Lebih menyayat hati

Ia bukan tipikal bagi K-drama untuk menangani subjek seperti autisme dan orang tua dengan cara yang begitu terperinci dan tepat, dan Extraordinary Attorney Woo berjaya melakukannya dengan daya tarikan yang ringan dan detik-detik yang menepuk-lutut.

Seorang peminat dari Filipina yang mendedahkan bahawa mereka berada dalam spektrum mengulas, “Penulis dan pengarah mendapat setiap butiran dengan betul, dan tidak ada adegan yang dibesar-besarkan atau disensasikan”, sambil menambah bahawa siri itu juga termasuk butiran realistik seperti Young-woo memakai fon kepala di keretapi bawah tanah untuk membatalkan rangsangan luar dan makan hidangan yang sama setiap pagi untuk mengekalkan rutin harian.

3. Ranking #1 dalam carta 10 Teratas TV Bukan Bahasa Inggeris Global Netflix.

Extraordinary Attorney Woo menduduki tempat #1 dalam rancangan TV bukan Bahasa Inggeris minggu ini, mendahului carta di Korea Selatan, Taiwan dan Vietnam, dan mencatat dalam senarai 10 Teratas 12 negara.

Dengan pujian untuk siri ini tersebar dengan cepat dari mulut ke mulut, Extraordinary Attorney Woo menjadi salah satu siri yang paling diperkatakan di banyak wilayah.

Selaras dengan prestasi cartanya, peminat juga menyatakan rasa cinta mereka terhadap rancangan itu dengan komen seperti “Saya suka bagaimana setiap episod mempunyai plot yang kukuh dan pantas” dan “Bahagian yang terbaik ialah apabila semua orang di sekeliling watak utama menyokong perkembangannya” .

Saksikan Young-woo beraksi dalam Extraordinary Attorney Woo, kini boleh distrim di Netflix dengan episod baharu setiap Rabu dan Khamis! 

 

Related posts

Lee Jung Jae Menang Anugerah Pelakon Lelaki Terbaik Di Hollywood Critics Association TV Awards

Zulaikha

Gambar-Gambar Terbaru SEOUL VIBE Menyerlahkan Lagi Latarbelakang 80-an Untuk Filem Aksi Terbaru Netflix

Kakimuvee

“One Piece Film: Red” Tunjuk Prestasi Baik Di Box Office Jepun

Zulaikha

“Emergency Declaration” Catat Kutipan RM4 Juta Di Malaysia

Zulaikha

Filem Sulung Lee Jung Jae, “Hunt” Lepasi 1 Juta Penonton Di Korea Selatan

Zulaikha

Drama “Big Mouth” Catat Rating Tertinggi Sepanjang Tayangannya.

Zulaikha

Leave a Comment