Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia

Jeon Do-yeon Sebagai Ibu Tunggal & Pembunuh Upahan, Filem Netflix KILL BOKSOON Akan Ditayangkan Pada 31 Mac Ini


Filem Netflix Kill Boksoon, yang akan menerima tayangan perdana dunia di Festival Filem Antarabangsa Berlin ke-73, akan dikeluarkan pada 31 Mac di Netflix.

Filem aksi itu mengisahkan Boksoon (dilakonkan oleh Jeon Do-yeon), yang menjalani kehidupan berganda sebagai ibu kepada seorang anak perempuan remaja dan seorang pembunuh profesional lagenda dengan kadar kejayaan 100% di agensi pembunuhan peringkat tinggi.

Walaupun yang terbaik dalam kerjanya, Boksoon bergelut untuk membesarkan anak perempuannya Gil Jae-young (dilakonkan oleh Kim Si-A), yang nampaknya sedang melalui kegawatan emosi remajanya sendiri. Dengan tempoh pembaharuan kontraknya yang akan datang, Boksoon memutuskan untuk meninggalkan syarikat itu untuk mengetahui apa yang membuatkan anak perempuannya yang masih remaja menjauhkan diri darinya.

Orang yang bekerja dengan Boksoon ialah Pengerusi Cha Min-kyu (digambarkan oleh Sul Kyung-gu), yang merekrut Boksoon untuk bakatnya, dan Pengarah Cha Min-hee (dilakonkan oleh Esom), yang kedua-duanya berbeza daripada orang Boksoon bertemu sebagai seorang ibu. Han Hee-sung (dilakonkan oleh Koo Kyo-hwan), yang mempunyai kemahiran yang tiada tolok bandingnya tetapi dipandang remeh di agensi itu, turut menambah intrik.

Booksoon bekerja dengan Pengerusi Cha Min-kyu (dilakonkan oleh Sul Kyung-gu), yang merekrutnya kerana bakatnya, dan Pengarah Cha Min-hee (dilakonkan oleh Esom), yang berbeza dari orang yang Boksoon bekerja, hanya mengenalinya sebagai seorang ibu. 


Han Hee-sung (dilakonkan oleh Koo Kyo-hwan), yang mempunyai kemahiran yang tiada tolok bandingnya tetapi dipandang remeh di agensi itu, turut menambah rasa menarik.

Pelakon ensembel yang kuat dan menawan Jeon Do-yeon, Sul Kyung-gu, Esom. dan Koo Kyo-hwan bertemu dengan arahan yang bergaya, urutan aksi yang direka dengan halus, dan penggambaran watak yang berwarna-warni oleh penulis dan pengarah Byun Sung-hyun.

Pengarah Byun Sung-hyun telah terbukti sebagai seorang pencerita yang hebat yang menghidupkan watak yang tidak dapat dilupakan. Karyanya yang terdahulu termasuklah The Merciless (2017), yang dijemput ke Festival Filem Cannes ke-70, dan Kingmaker (2022).

Bagaimana Gil Boksoon menguruskan garis halus antara identitinya sebagai pembunuh dan ibu tunggal dan sinergi pelakon yang wataknya terjerat dalam hubungan yang berbahaya namun menarik akan terungkap dalam Kill Boksoon, ditayangkan pada 31 Mac hanya di Netflix


Related posts

Pandangan Pertama Filem Aksi Komedi BACK IN ACTION Lakonan Jamie Foxx & Cameron Diaz

Kakimuvee

Netflix Umum Musim Dua 3 BODY PROBLEM

Kakimuvee

K-Drama Jenayah CRUSH Akan Ditayangkan Di Disney+ Hotstar Pada 13 Mei Ini

Kakimuvee

Disney+ Umum Senarai K-Drama Bagi Tahun 2024

Kakimuvee

Zuko Pamer Skil ‘Firebending’ Dalam Klip Video Avatar: The Last Airbender

Kakimuvee

Kdrama Balas Dendam Terbaru The Impossible Heir Akan Tayang Di Disney+ Hostar Pada Februari Ini

Kakimuvee