Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Official Trailer Slot Asia

Yoo Ah In Sebagai Ketua Kultus Dalam Teaser Drama Terbaru “Hellbound”

Drama terbaru lakonan Yoo Ah In, Hellbound, telah dedahkan teaser pertamanya. 

Diarahkan oleh pengarah Train to Busan, Yeon Sang Ho, Hellbound adalah siri terbaru Netflix yang ditetapkan di dunia dimana umat manusia berhadapan dengan fenomena supernatural yang menakutkan: utusan dari neraka yang muncul di Bumi tanpa amaran dan menghukum orang ke neraka.

Di tengah-tengah kekacauan yang disebabkan oleh realiti baru yang menakutkan ini, muncul sebuah agama yang dipimpin oleh Jung Jin Soo (lakonan oleh Yoo Ah In), dan ia mula mendapat populariti, sementara yang lain sangat mencari kebenaran di sebalik fenomena aneh ini.

Dalam teaser yang baru dirilis, Jung Jin Soo dengan tidak sengaja menyatakan, “Pertama, malaikat muncul dan membuat ramalan. Mereka pertama kali akan menyebut nama orang yang menerima ramalan itu. Mereka akan berkata, ‘anda akan mati pada tarikh ini dan pada masa ini. Dan anda akan masuk neraka.’ Kemudian, apabila waktunya tiba, ramalan itu akan menjadi kenyataan melalui utusan dari neraka.”

Ketika Jung Jin Soo menerangkan fenomena itu, teaser tersebut memaparkan seorang lelaki yang kelihatan ketakutan dan basah disebabkan peluh ketika dia dengan gugup menatap masa itu di telefonnya di sebuah kafe. Ketika jam memukul 1:20, tiga raksasa menyerbu ke kafe sebelum mengejar lelaki yang dikutuk itu ke jalan, di mana dia akhirnya menemui ajalnya.

Hellbound merupakan drama Korea pertama yang diundang ke Festival Filem Antarabangsa Toronto (TIFF), dan akan mengadakan tayangan perdana dunia di festival Amerika Utara pada bulan September ini. Ia akan terus mengadakan tayangan perdana Korea di Festival Filem Antarabangsa Busan pada bulan Oktober.

Tonton teaser Hellbound dibawah.

Related posts

Netflix Lancar Teaser Rasmi Siri Sekuel “Vikings: Valhalla”

Kakimuvee

Kim Dong Wook Sedang Dalam Rundingan Untuk Bintangi Drama Terbaru Mengenai Penggembaraan Masa

Zulaikha

‘Dendam Telah Tiba’ Dalam TV Spot Terbaru “The Batman”

Kakimuvee

“BACKSTAGE” Gandingan Adik-Beradik Terkenal Vanesha Prescilla & Sissy Prescillia Akan Temui Penonton Di Malaysia 20 Januari Ini

Kakimuvee

Drama Korea Baru “Rookie Cops” Akan Diperkenalkan Di Disney+ Hotstar Bulan Ini

Zulaikha

Disney+ Hotstar Debut Treler Baharu Untuk Siri Marvel Studios “Moon Knight”

Kakimuvee

Leave a Comment