Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

“Westworld” Dibatalkan Selepas Musim 4, HBO Keluarkan Kenyataan


Berita yang agak mengejutkan!

HBO telah membatalkan siri drama sci-fi terkenal Westworld selepas empat musim di rangkaian itu.

Susulan pembatalan itu, HBO dan pencipta siri telah keluarkan kenyataan bersama. 

“Sejak empat musim yang lalu, Lisa dan Jonah telah membawa penonton melihat pengembaraan yang kompleks meningkatkan bar pada setiap langkah,” menurut kenyataan akhbar itu.

“Kami amat berterima kasih kepada mereka, bersama pelakon, penerbit dan krew mereka yang sangat berbakat, dan semua rakan kongsi kami di Kilter Films, Bad Robot dan Warner Bros. Television. Ia adalah satu keseronokan untuk menyertai mereka dalam perjalanan ini.”


“Menghasilkan Westworld telah menjadi salah satu kemuncak kerjaya kami,” kata Lisa Joy dan Jonathan Nolan.

“Kami amat berterima kasih kepada pelakon dan krew kami yang luar biasa kerana mencipta watak-watak yang kekal dan dunia yang cemerlang ini. Kami mendapat keistimewaan untuk menceritakan kisah-kisah ini tentang masa depan kesedaran — manusia dan seterusnya — dalam tempoh singkat sebelum penguasa AI melarang kami daripada berbuat demikian.”

Westworld telah mengumpul 54 pencalonan Emmy sejak debutnya pada 2016. Musim 4, yang ditayangkan pada bulan Jun lalu, digambarkan sebagai “pengembaraan gelap tentang nasib kehidupan di bumi”.

Dalam temu bual dengan Deadline awal bulan ini, pencipta bersama siri Jonathan Nolan menyatakan bahawa dia mengharapkan musim kelima akan menamatkan siri ini.

“Kami sentiasa merancang untuk musim kelima dan terakhir,” kata Nolan. “Kami masih dalam perbincangan dengan rangkaian. Kami sangat berharap dapat membuatnya.”

Westworld ialah drama sci-fi dystopian, berdasarkan filem arahan Michael Crichton tahun 1973 dengan nama yang sama. Ia adalah pengembaraan gelap tentang kebangkitan kesedaran buatan dan kelahiran bentuk kehidupan baru di Bumi. Ia berpusat di sekitar taman hiburan yang berteknologi maju, di mana hos android seperti manusia diprogramkan untuk memenuhi kehendak dan keinginan tetamu bergaji tinggi.

Musim keempat dibintangi oleh Evan Rachel Wood, pemenang Emmy Thandiwe Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Luke Hemsworth, Aaron Paul, Angela Sarafyan, dan James Marsden. Pelakon tambahan termasuk pemenang Oscar Ariana DeBose, Aurora Perrineau, dan Daniel Wu.

Siri yang memenangi Emmy ini telah dicipta untuk televisyen oleh Jonathan Nolan & Lisa Joy, yang berkhidmat sebagai penerbit eksekutif bersama J.J. Abrams, Richard J. Lewis, Roberto Patino, Athena Wickham, dan Ben Stephenson.


Related posts

Produksi The Last of Us Musim 2 Dijangka Bermula Pada Awal 2024

Kakimuvee

Warner Bros. Discovery & UNIFI Memperluaskan Kerjsama Dengan Pelancaran Pek HBO & HBO GO Di UNIFI TV

Kakimuvee

HBO Batal Siri ‘The Idol’ Selepas Musim 1

Kakimuvee

Filem Blockbuster Thailand ‘Khun Pan 3’ Akan Ditayangkan HBO & HBO GO Pada 4 Ogos Ini

Kakimuvee

Peacemaker 2 Akan Menjadi Projek James Gunn Seterusnya Selepas Superman: Legacy

Kakimuvee

Non-Stop Entertainment This June on HBO GO, HBO, Warner TV, Cartoon Network and Boomerang

Kakimuvee