Video

Video Rusuhan Di Amerika Syarikat Yang Mirip Seperti ‘Ending’ Filem JOKER

Views

Kes pembunuhan George Floyd oleh anggota polis Minnesota, Amerika Syarikat telah mencetuskan tunjuk perasaan besar-besaran di seluruh negara itu.

Tunjuk perasaan yang pada awalnya berlangsung aman, telah bertukar menjadi ganas dan berlarutan selama beberapa hari. Banyak harta benda telah musnah dan beberapa balai polis serta kenderaan dibakar oleh penunjuk perasaan.

Dalam sebuah video yang dikongsikan pengguna media sosial Instagram, ia menunjukkan perbandingan diantara rusuhan yang berlaku di Kota New York dengan salah babak di dalam filem Joker. 

Video tersebut memaparkan seorang lelaki berdiri diatas kenderaan polis sambil disorak penunjuk perasaan, mirip seperti yang dilakukan Joker semasa rusuhan besar-besaran di bandar Gotham dalam filem Joker. Anda boleh saksikan video tersebut dibawah.

 

View this post on Instagram

 

Cuando la realidad supera la ficción. #joker #newyork

A post shared by Detrás Del Cine (@detrasdelcine) on

Siapa sangka, babak di dalam filem akhirnya menjadi realiti. Jika pandemik COVID-19 menjadi realiti untuk filem Contagion, kali ini rusuhan di bandar Gotham dalam filem Joker turut menjadi realiti di sebuah bandar besar di Amerika Syarikat.

Tinggalkan Balasan

shares