Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaVideo

[VIDEO] Deleted Scene “Thor: Love And Thunder” Dedah Satu Lagi Dewa Utama


Thor: Love and Thunder memperkenalkan sekumpulan dewa dan entiti kosmik baharu ke dalam Marvel Cinematic Universe – tetapi nampaknya, ada lebih banyak lagi yang diperkenalkan dalam adegan dipotong filem terbaru Thor itu.

Adegan Thor 4 yang dipadam itu dipanggil “Looking for Zeus”, dan ia telah didedahkan diatas talian. Rakaman itu menunjukkan Thor Odinson (Chris Hemsworth) dan rakan sepasukannya Korg (Taika Waititi) dan Valkyrie (Tessa Thompson) datang ke Omnipotent City untuk mencari Zeus – tetapi mereka disambut oleh anak Zeus, Dionysus.

Anda boleh tonton adegan dipotong tersebut dibawah:

Penonton di Malaysia hanya berpeluang untuk menonton filem terbaru Thor: Love and Thunder di Disney+ Hotstar pada 8 September Ini, dan kita tidak tahu kepentingan adegan yang dipotong itu dalam filem penuh. 

Tetapi, menurut komen-komen di Twitter, rata-rata peminat bersetuju adegan tersebut tidak dimasukkan dalam versi teater. Ada juga yang menggunakan perkataan “cringe”, merujuk kepada adegan yang dipotong itu. 


Dionysus dikenali sebagai dewa wain, ekstasi dan hedonisme, jadi tidak mengejutkan watak itu dijadikan komedi dalam adegan yang dipotong. 

Thor: Love and Thunder menyaksikan Thor (Chris Hemsworth) dalam perjalanan tidak seperti apa yang pernah dia hadapi – pencarian untuk kedamaian yang dalaman. Tetapi persaraannya diganggu oleh pembunuh galaksi yang dikenali sebagai Gorr the God Butcher (Christian Bale), yang mencari kepupusan dewa.

Untuk memerangi ancaman itu, Thor meminta bantuan Raja Valkyrie (Tessa Thompson), Korg (Taika Waititi) dan bekas teman wanitanya, Jane Foster (Natalie Portman), yang –  mengejutkan Thor – secara tidak jelas menggunakan tukul ajaibnya, Mjolnir, untuk menjadi Thor yang perkasa.

Bersama-sama, mereka memulakan pengembaraan kosmik yang mengerikan untuk mengungkap misteri dendam ‘God Butcher’ dan menghentikannya sebelum terlambat.

Diarahkan oleh Taika Waititi, entri terbaru Thor dibintangi Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale, Tessa Thompson, Russell Crowe, Jaimie Alexander, Chris Pratt, Karen Gillan, Sean Gunn dan ramai lagi.


Related posts

Kutipan The Marvels Menyusut 78% Pada Minggu ke-2

Kakimuvee

Pengarah Destin Daniel Berundur Dari Projek Avengers: The Kang Dynasty

Kakimuvee

Matlamat Suci Loki Ditunjukkan Dalam Finale Siri ‘Loki’

Kakimuvee

Tajuk-Tajuk Episod WHAT IF…? Musim 2 Tertiris

Kakimuvee

The Marvels Perlu Kutip Lebih AS$400 Juta Untuk Catat Keuntungan

Kakimuvee

[VIDEO] Netflix Sahkan Perancangan One Piece Musim 2

Kakimuvee