Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaVideo

[VIDEO] Adam McKay Puji Kemahiran ‘Improv’ Ariana Grande Dalam “Don’t Look Up”

Filem terbaru Adam McKay, Don’t Look Up, menampilkan banyak ‘cameo’ selebriti, salah satunya adalah penampilan Ariana Grande, yang telah memukau pengarah dengan kemahiran improvisasinya.

Bercakap kepada Netflix semasa video belakang tabir untuk filem yang baru dikeluarkan itu, McKay mengesahkan bahawa Grande telah melakukan banyak penambahbaikan di set penggambaran, termasuklah semasa persembahan lagu di penghujung filem. 


“Ariana Grande semestinya telah membuat improvisasi,” ujar McKay dalam video di sebalik tabir.

“Malah, improvisasi terbaiknya adalah ketika dia menyanyikan lagu itu buat kali pertama. Dia adalah orang yang menambah semua perkara tentang, ‘kita semua akan mati, hentikan berita kotor itu.’ Itu adalah riffingnya pada trek awal baris melodi, dan kali kedua saya mendengarnya.. saya seperti, ‘Oh, itu akan dimasukkan dalam filem.'”

“Dan itu mungkin salah satu momen kegemaran saya dalam filem itu, di mana anda mempunyai hampir kesemua bintang pop terkenal di dunia, menyanyi dengan indah lagu ‘kita semua akan mati.’ Setiap kali saya melihatnya, ia hanya percanggahan kognitif kelakar dengannya. Jadi, Ariana Grande pasti boleh berimprovisasi.”

Dibintangi pelakon bintang seperti Leonardo DiCaprio dan Jennifer Lawrence, Don’t Look Up menceritakan tentang Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), pelajar jurusan astronomi dan profesornya Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) membuat penemuan mengejutkan tentang komet yang mengorbit dalam sistem suria. Masalahnya – ia berada di laluan perlanggaran langsung dengan Bumi. Masalah lain? Tiada siapa yang benar-benar mengambil berat. Ternyata memberi amaran kepada manusia tentang pembunuh planet sebesar Gunung Everest adalah fakta yang menyusahkan untuk dilayari.

Dengan bantuan Dr. Oglethorpe (Rob Morgan), Kate dan Randall memulakan lawatan media yang membawa mereka dari pejabat Presiden Orlean (Meryl Streep) yang tidak ambil kisah, anaknya dan Ketua Turus yang tidak bersemangat, Jason (Jonah Hill), ke gelombang udara The Daily Rip, rancangan waktu pagi yang dihoskan oleh Brie (Cate Blanchett) dan Jack (Tyler Perry).

Dengan hanya tinggal enam bulan lagi sebelum komet akan menghentam Bumi, mereka menguruskan kitaran berita 24 jam dan cuba menarik perhatian orang ramai yang terobsesi di media sosial sebelum ianya terlambat – apa yang diperlukan untuk membuat dunia melihat ketas?!

Dont’t Look Up diitulis dan diarahkan oleh pemenang Anugerah Academy, Adam McKay (The Big Short), dan turut dibintangi Mark Rylance, Ron Perlman, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Scott Mescudi (aka Kid Cudi), Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis dan Tomer Sisley.

Related posts

Mark Ruffalo Ulas Potensi Filem “World War Hulk”, “Avengers: Secret Wars”

Kakimuvee

Marvel Studios Akan Mendapatkan Semula Hak Teater ‘Jade Giant’ Daripada Universal Menjelang 2023

Kakimuvee

Watak Emilia Clarke Dalam MCU Mungkin Didedahkan

Kakimuvee

Loki & Sylvie Kembali Bersatu Di Set Penggamabaran LOKI Musim 2

Kakimuvee

“One Piece Film: Red” Tunjuk Prestasi Baik Di Box Office Jepun

Zulaikha

Sekuel “District 9” Masih Diteruskan, Mungkin Akan Jalan Penggambaran Tidak Lama Lagi

Kakimuvee

Leave a Comment