Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Varian Omicron Menjadi Sebab “Morbius” Ditunda Ke April

Filem superhero Sony Pictures yang akan datang, Morbius, tidak lagi ditayangkan pada 28 Januari ini, sebaliknya filem sekali lagi ditunda ke tarikh baru.

Disebabkan oleh lonjakan kes COVID-19 kerana varian Omicron, filem itu telah ditunda semula ke bulan April. Filem yang diterajui oleh Jared Leto kini akan ditayangkan pada 1 April, di mana ia akan bersaing dengan filem The Contractor dan Easter Sunday.

April juga menyaksikan tayangan Sonic the Hedgehog 2, hanya seminggu kemudian, serta beberapa filem terkenal seperti Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, The Northman dan The Unbearable Weight of Massive Talent.


Salah satu watak Marvel yang paling menarik dan berkonflik muncul di layar perak apabila Jared Leto berubah menjadi antihero misterius Michael Morbius,” baca sinopsis.

Penyakit darah yang jarang berlaku dan bertekad untuk menyelamatkan orang lain yang mengalami nasib yang sama, Dr. Morbius mencuba perjudian terdesak. Walaupun pada mulanya ia kelihatan seperti kejayaan yang radikal, kegelapan di dalam dirinya dilepaskan. Adakah kebaikan akan mengatasi kejahatan – atau adakah Morbius akan tunduk kepada desakan barunya yang misteri?”

Morbius diarahkan oleh Daniel Espinosa (Safe House) dari lakonlayar yang ditulis oleh Burk Sharpless dan Matt Sazaman. Filem ini diterbitkan Avi Arad, Matt Tolmach dan Lucas Foster. Barisan pelakon turut terdiri daripada Matt Smith sebagai Loxias Crown, Adria Arjona sebagai Martine Bancroft, Jared Harris sebagai mentor Morbius dan Tyrese Gibson sebagai Ejen FBI.

Related posts

“Guardians of the Galaxy Vol. 3” Akan Menjadi Yang Terakhir Buat Pasukan Superhero Galaksi MCU

Kakimuvee

Poster Terbaru “The Batman” Mempamerkan Penguin dan Riddler

Kakimuvee

“Mortal Kombat 2” Kini Sedang Dibangunkan, Jeremy Slater Jadi Penulis

Kakimuvee

Dwayne Johnson Bangunkan Filem Adaptasi Permainan Video Terbaru

Kakimuvee

Spin-Off “A Quiet Place” Ditunda Ke Tarikh Baru

Kakimuvee

[VIDEO] Ben Mendelsohn, Cobie Smulders & Emilia Clarke Kelihatan Di Set Penggambaran “Secret Invasion”

Kakimuvee