
Netflix akhirnya telah mendedahkan treler penggoda pertama untuk minisiri prekuel yang akan datang, The Witcher: Blood Origin, yang sekali lagi akan berpusat pada tiga watak utama. Dibintangi oleh Michelle Yeoh, Sophia Brown, dan Laurence O’Fuarain, siri ini dijangka akan membuat debut pada tahun hadapan.
Treler The Witcher: Blood Origin, yang anda boleh lihat di bawah bersama-sama dengan foto terbaru, menawarkan rakaman pertama prekuel, mengusik sejarah Benua yang tidak diceritakan. Ia juga memberi pandangan pertama trio ‘elven’ yang merupakan watak utama serta beberapa adegan penuh aksi mereka.
Every story has a beginning.
— The Witcher (@witchernetflix) December 20, 2021
Witness the untold history of the Continent with The Witcher: Blood Origin, a new prequel series set in an elven world 1200 years before the events of #TheWitcher. pic.twitter.com/DNWpmVUO4t
— The Witcher (@witchernetflix) December 20, 2021
Siri terhad enam bahagian itu akan ditetapkan dalam dunia bunian, 1,200 tahun sebelum peristiwa siri utama. “Ia menceritakan kisah yang telah hilang ditelan zaman – penciptaan prototaip Witcher pertama,” menurut sinopsis. “Dan peristiwa yang membawa kepada “penghubung sfera” yang penting, apabila dunia raksasa, manusia dan bunian bergabung menjadi satu.
The Witcher: Blood Origin akan diketuai oleh tiga watak berbeza yang dilakonkan oleh: Laurence O’Fuarain (Viking) sebagai Fjall, watak yang berasal dari klan pahlawan yang bersumpah untuk melindungi Raja; dan Michelle Yeoh (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) sebagai Scían, ahli terakhir suku nomad bunian-pedang; dan Sophia Brown (Giri/Haji, Marcella) sebagai Éile, seorang pahlawan elit yang diberkati dengan suara dewi.
Menyertai mereka adalah Lenny Henry (siri Lord Of the Rings), Mirren Mack (The Nest), Nathaniel Curtis (It’s A Sin), Dylan Moran (Black Books), Jacob Collins-Levy (Young Wallander), Huw Novelli (The Capture), Francesca Mills (Harlots), Zach Wyatt (Karen Pirie), Lizzie Annis, dan Amy Murray.
The Witcher: Blood Origin akan diterbitkan oleh Declan de Barra, yang juga bertindak sebagai showrunner. Ia akan diarahkan oleh Sarah O’Gorman dan Vicky Jewson. Penerbit eksekutif ialah showrunner The Witcher, Lauren Schmidt Hissrich, Jason Brown & Sean Daniel Hivemind, dan Tomek Baginski & Jarek Sawko dari Platige Films. Pengarang Poland Andrzej Sapkowski akan berkhidmat sebagai perunding kreatif dalam siri ini.