Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Anime

[TRAILER] Siri Anime Trese Akan Datang Di Netflix Jun ini

Netflix telah melancarkan treler rasmi untuk Trese, siri Netflix Original Anime yang sangat dinantikan berdasarkan novel grafik Filipina yang dicipta oleh Budjette Tan dan KaJO Baldisimo, tayangan perdana di Netflix pada 11 Jun 2021.

Netflix juga mendedahkan pelakon suara bahasa Inggeris dan bahasa Filipina. Darren Criss (The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story), Jon Jon Briones (Ratched), Nicole Scherzinger (Moana), Manny Jacinto (The Good Place), Lou Diamond Phillips (La Bamba) dan Dante Basco (Avatar: The Last Airbender) akan menyertai Shay Mitchell (YOU, Pretty Little Liars), yang sebelum ini diumumkan sebagai suara Alexandra Trese dalam versi bahasa Inggeris.


Pelakon Filipina Liza Soberano (My Ex and Whys, Alone / Together) akan menyuarakan watak Alexandra Trese dalam versi bahasa Filipina, dan dia akan disertai oleh bakat suara profesional Filipina seperti Simon dela Cruz (sebagai Crispin dan Basilio), Apollo Abraham (Captain Guerrero), Christopher Carlo Caling (Hank), Christian Velarde (Nuno), dan Eugene Adalia (Anton Trese). Pengarah Artis Suara Bahasa Filipina, Rudolf Baldonado akan mengarahkan bakat suara tempatan.

Ditetapkan di Manila di mana makhluk mitos dari cerita rakyat Filipina bersembunyi di antara manusia, Alexandra Trese mendapati dirinya akan bertembung dengan dunia jenayah bawah tanah yang terdiri daripada makhluk ghaib yang jahat.

Jay Oliva (Justice League Dark, The Legend of Korra) menjadi pengarah dan showrunner, manakala lakonlayar ditulis oleh David Hartman (Transformers: Prime), Mel Zwyer (Star Wars Rebels) dan Tim Divar (Young Justice). Siri 6-episod ini akan ditayangkan di Netflix pada 11 Jun 2021.

Related posts

“One Piece Film: Red” Tunjuk Prestasi Baik Di Box Office Jepun

Zulaikha

Musim 6 “My Hero Academia” Dapat Tarikh Tayangan Perdana & Poster

Zulaikha

Perjalanan Ajaib Dalam Trailer Filem Anime Netflix “Drifting Home”

Kakimuvee

Crunchyroll Umum Tarikh Tayangan Global Untuk Filem Anime ‘Dragon Ball Super: SUPER HERO’ – Termasuk Malaysia

Kakimuvee

Lagenda Anime Kembali Dengan Kisah Baharu Yang Mendebarkan; “Black Rock Shooter Dawn Fall” Kini Boleh Distrim Di Disney+ Hotstar

Kakimuvee

CrunchyRoll Umum Tarikh Tayangan Global Untuk Filem Anime “Dragon Ball Super: Super Hero”

Kakimuvee

Leave a Comment