Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Official Trailer

Trailer Goosebumps 2: Haunted Halloween Telah Dilancarkan

Sony Pictures telah melancarkan trailer pertama filem Goosebumps 2: Haunted Halloween. Anda boleh tonton trailer tersebut dipemain dibawah.

Filem seram komedi ini merupakan sekuel kepada filem pertama berjudul Goosebumps yang diterbitkan pada tahun 2015. Ia merupakan adaptasi dari siri buku kanak-kanak berjudul sama karya R.L. Stine.

Goosebumps 2: Haunted Halloween diarahkan oleh Ari Sandel dan ditulis oleh Rob Lieber. Jack Black kembali membawakan watanya dalam filem sebelumya bersama-sama pelakon Jeremy Ray Taylor, Madison Iseman, Caleel Harris, dan Ken Jeong

Bertempat disebuah bandar kecil yang terletak di Wardenclyffe, kita malam Halloween, dua kanak-kanak yang bernama Sonny (Lakonan Jeremy Ray Taylor) dan Sam (Lakonan Caleel Harris) telah menemui sekeping manuskrip yang tertulis “Haunted Halloween” dalam semua rumah kosong yang sebelum ini diduduki oleh R.L. Stine. Apabila mereka membukanya, mereka secara tidak sengaja membebaskan Slappy (disuarakan oleh Jack Black) yang merancang untuk melakukan malapetaka Halloween bersama-sama sekutu raksasanya. Sonny dan Sam bersama kakak Sonny iaitu Sarah perlu bekerjasama menghentikan rancangan jahat Slappy.

Goosebumps 2: Haunted Halloween dijangka akan menemui penonton tempatan pada 12 Oktober ini.

Related posts

Sam & Bucky Hanya Sekadar ‘Rakan Sekerja Dalam TV Spot Terbaru “The Falcon and The Winter Soldier”

Kakimuvee

Teaser Terbaru “Joseon Exorcist” Papar Konflik Yang Begitu Tegang

Zulaikha

Navillera: Song Kang Makes A Perfect Transformation Into A Ballerino With Big Dreams

Zulaikha

Donnie Yen Kembali Beraksi Dalam Filem “Raging Fire”

MyK

Siri Anime Netflix “The Way of the Househusband” Akan Disiarkan April Ini

Kakimuvee

Melissa McCarthy & Octavia Spencer Beraksi Dan Berkomedi Dalam Trailer “Thunder Force”

Kakimuvee