Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Anime

Trailer Anime “Blue Lock” Soroti Protagonist Utama Yoichi Isagi

BANDAI NAMCO telah melancarkan trailer terbaru anime Blue Lock, yang diadaptasikan dari manga popular karya Muneyuki Kaneshiro dan Yūsuke Nomura.

Trailer tersebut meletakkan watak utama Yoichi Isagi dihadapan dan ditengah-tengah dengan trailer karakter pertama untuk pasukan kebangsaan Jepun, Blue Lock. 

Ditulis oleh Muneyuki Kaneshiro (As the Gods Will: The Second Series), dan diilustrasikan oleh Yusuke Nomura (Dolly Kill Kill), ia mengikuti pasukan bola sepak Jepun selepas kekalahan teruk mereka di Piala Dunia 2018. Apa yang pasukan itu tiada? Penyerang ace mutlak yang boleh membimbing mereka untuk mencapai kemenangan.

Persatuan Bola Sepak bertekad untuk mencipta penyerang yang dahagakan gol dan kemenangan, seorang pemain yang boleh menjadi instrumen, mengubah perlawanan yang kalah. Mereka telah mengumpulkan 300 pemain muda terbaik dan paling cemerlang Jepun untuk mencari penyerang ‘ace’ mereka. Siapa yang akan muncul untuk mengetuai pasukan? Adakah mereka akan dapat menewaskan ego setiap orang yang menghalang?

Pelakon suara termasuklah Kazuki Ura yang akan memainkan watak Yoichi Isagi, serta Tasuko Kaito sebagai Meguru Bachira, Yuuki Ono sebagai Rensuke Kunigami, dan Soma Saito sebagai Hyoma Chigiri.

Anime ini diarahkan oleh Tetsuaki Watanabe di studio 8bit (That Time I Got Reincarnated as a Slime) dan dijadualkan untuk tayangan pada 2022.

Related posts

Anime Jepun Pasca Apokaliptik ‘Tengoku Daimakyo’ Akan Tersedia Untuk Penstriman Di Disney+ Hotstar Pada April Ini.

Kakimuvee

Mechamato Berada Di Ranking Ke-11 Daripada 100 Karya Anime Terbaik

Kakimuvee

Bilibili’s Three-Body Problem Animated Series to Make Global Debut in December

Kakimuvee

Grab Some Blankets & Get Cosy With Bilibili’s Fall 2022 Anime Lineup, Including SPY x FAMILY Part 2 & Urusei Yatsura

Kakimuvee

Netflix Dedah Pandangan Pertama Siri Onimusha

Kakimuvee

Crunchyroll Dedah Trailer Anime “Chainsaw Man”

Kakimuvee

Leave a Comment