Berita

Terminator ungguli carta BoxOffice di Malaysia

Views
Arnold Schwarzenegger plays the Terminator in TERMINATOR GENISYS from Paramount Pictures and Skydance Productions.
Arnold Schwarzenegger sebagai TERMINATOR GENISYS. Sumber: Paramount Pictures and Skydance Productions.

Filem sequel terbaru Terminator, Genisys masih mengungguli carta teratas BoxOffice bagi filem-filem yang ditayangkan di Malaysia. Walaupun kutipannya tidak setanding dengan Amerika Syarikat, namum ia masih mampu untuk berada di atas beberapa filem BoxOffice yang lain seperti Jurrasic World, Ted 2 dan Minions.

Left to right: Jai Courtney plays Kyle Reese and Emilia Clarke plays Sarah Connor in Terminator Genisys from Paramount Pictures and Skydance Productions.
Jai Courtney sebagai Kyle Reese dan Emilia Clarke sebagai Sarah Connor dalam filem Terminator Genisys. Sumber: Paramount Pictures and Skydance Productions.

Pengarahnya Alan Taylor dan pelakon, termasuk Emilia Clarke, Jason Clarke, Jai Courtney, Lee Byung-hun dan ramai lagi mungkin tidak terlalu kecewa kerana filem itu walaupun lebih berjaya mendapat perhatian di luar AS, ia tetap mengutip kira-kira hampir RM500 juta di seluruh dunia.

Terminator-Genisys-Kekal-Dahului-Carta-Teratas-Wayang-Di-Malaysia-ROTIKAYA20150708_5592

Selain itu, situasi yang sama turut dirasai di Singapura apabila berjaya menduduki tangga pertama mengalahkan filem Ted 2 yang baru sahaja ditayangkan dan filem Minions pula, jatuh satu lagi anak tangga, menduduki tangga ketiga di sana.

Tinggalkan Balasan

shares
Enable Notifications    Ok No thanks