Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Temuera Morrison Teruja Dapat Muncul Dalam Siri “Obi-Wan Kenobi”

Pelakon New Zealand, Temuera Morrison sememangnya tidak asing lagi dalam dunia Star Wars. Terbaru, pelakon itu telah membuat penampilkan cameo dalam siri Disney+ Hotstar Obi-Wan Kenobi.

Semasa bercakap mengenai penampilannya dalam siri terbaru Star Wars itu, Morrison mengakui dia sangat teruja dapat melakonkan watak Clone Trooper. 


“Itu adalah bahagian terbaik dari keseluruhan persembahan Obi-Wan Kenobi! Saya bergurau,” kata Morrison mengenai cameo-nya.

“Saya sangat seronok. Bermain-main dalam jalan cerita mereka dan zon waktu mereka – perkara berubah. Saya mewakili semua tentera klon yang tidak wujud lagi.”

Dalam Obi-Wan Kenobi, Morrison memainkan peranan Clone Trooper yang tidak bernasib baik. Peranan itu menyaksikan Morrison kembali ke bahagian yang pernah dimainkannya dalam trilogi prekuel Star Wars (di mana dia memainkan watak Jango Fett, Commander Cody serta Clone Troopers). 

Menurutnya, ia adalah peluang yang baik untuk mengimbau semula dunia prekuel Star Wars.

“Ia adalah peluang yang baik untuk masuk ke sana dan melihat apa yang mereka lakukan di sebalik bilik dari tempat kami berada,” jelas Morrison.

“Itu sangat berguna, ia berfungsi dengan baik untuk membuat sedikit kameo. Saya seronok bekerja dengan Ewan sekali lagi, kembali ke Attack of the Clones. Kami melakukan semua itu [memasang suara untuk watak klon], “Hei, awak! Anda datang untuk melihat saya dan tentera ini, “dan semua perkara itu. Ia adalah masa yang indah.”

Selain penampilannya sebagai Clone Trooper, Morrison juga memainkan versi tua pemburu upahan, Boba Fett, dalam kedua-dua siri Star Wars Disney+, The Mandalorian dan The Book of Boba Fett.

Related posts

Marvel Studios Akan Mendapatkan Semula Hak Teater ‘Jade Giant’ Daripada Universal Menjelang 2023

Kakimuvee

Watak Emilia Clarke Dalam MCU Mungkin Didedahkan

Kakimuvee

Loki & Sylvie Kembali Bersatu Di Set Penggamabaran LOKI Musim 2

Kakimuvee

“One Piece Film: Red” Tunjuk Prestasi Baik Di Box Office Jepun

Zulaikha

Sekuel “District 9” Masih Diteruskan, Mungkin Akan Jalan Penggambaran Tidak Lama Lagi

Kakimuvee

Senyuman Pembawa Maut Dalam Trailer SMILE, Akan Tayang Di Malaysia September Ini

Kakimuvee

Leave a Comment