Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Anime Official Trailer

[TEASER] LaKeith Stanfield Sebagai Samurai Dalam Anime Terbaru Netflix “Yasuke”

Netflix telah melancarkan teaser trailer pertama siri anime terbaru mereka bertajuk Yasuke, yang berdasarkan kisah benar mengenai orang Afrika pertama yang menjadi samurai dan berkhidmat untuk Oda Nobunaga pada kurun ke-16 Jepun. Dibintangi calon Oscar LaKeith Stanfield, siri anime ini akan tersedia di Netflix pada 29 April ini.

Anda boleh tonton teaser Yasuke di pemain video dibawah.

Video teaser itu menampilkan pahlawan kulit hitam ketika dia berjuang untuk masa depan Jepun sambil berusaha membuktikan dirinya terhadap mereka yang memandang rendah kepadanya kerana latar belakang dan etniknya. Video itu juga memaparkan pratonton babak pertarungan dan pertempuran epik serta idea mengenai ramalan yang melibatkan Yasuke.

Kisah ini ditetapkan pada zaman feudal Jepun ketika negara itu dilanda perang yang penuh dengan alat mekanikal dan sihir. Ronin terhebat yang tidak dikenali, Yasuke, berjuang untuk mengekalkan kewujudan damai setelah menjalani kehidupan yang penuh dengan keganasan. Tetapi ketika sebuah kampung setempat menjadi pusat pergolakan sosial antara daimyo yang berperang, Yasuke harus mengangkat pedangnya dan membawa lari anak misteri yang menjadi sasaran pasukan gelap dan panglima perang yang hauskan darah.

Siri anime ini dicipta, diterbitkan dan diarahkan oleh LeSean Thomas. Ini merupakan kerjasama antara Netflix dan MAPPA, syarikat animasi Jepun yang telah menghasilkan musim terakhir Attack on Titan. Pengarah dan animator Takeshi Koike turut terlibat sebagai pereka bentuk karakter manakala Flying Lotus bertanggungjawab untuk menghasilkan runut bunyi. 

Pada 2019 yang lalu, MGM telah mengumumkan pembangunan filem live-action Yasuke dengan mendiang Chadwick Boseman telah dipilih untuk membawa peranan utama. Bagaimanapun, disebabkan bintang Black Panther itu meninggal dunia pada tahun lalu, pihak studio membuat keputusan untuk membatalkan projek tersebut.

Related posts

Josh Ruben Hidupkan Permainan Video Seram Ubisoft Dalam Trailer “Werewolves Within”

Kakimuvee

Trailer “The Conjuring: The Devil Made Me Do It” Telah Dilancarkan, Akan Berstatus ‘R-rated’

Kakimuvee

Review Anime: The Way Of The Househusband (2021)

Kakimuvee

[TEASER] Musim Kedua “Love (ft. Marriage and Divorce)” Menjanjikan Lebih Banyak Pengkhianatan & Drama

Zulaikha

Tiga Pengarah Ketuai Projek Sekuel “Spider-Man: Into the Spider-Verse”

Kakimuvee

Teaser Rasmi “Shang-Chi And The Legend Of The Rings” Perkenalkan Superhero Baru Dan.. The Mandarin

Kakimuvee