Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Tempatan

Sumbangan Seni Ahmad Idham Diiktiraf Di Korea, Bakal Jalankan Projek Kerjasama

Sumber: Astro Awani

Walaupun sejak kebelakangan ini filem-filem arahannya dikritik peminat, ia tidak menghalang pengarah terkenal tanah air, Ahmad Idham menerima pengiktirafan di luar negara. Menurut Astro Awani, pengarah tersebut telah menerima  satu anugerah pengiktirafan di peringkat antarabangsa pada acara Festival Filem Asia Award 2018 yang berlangsung di Seoul, Korea baru-baru ini.

Menerusi laman sosial Instagram milik pengarah tersebut, Ahmad Idham telah menerima anugerah Pengarah: Sumbangan Perhubungan Antarabangsa. Ahmad Idham berkata, pencapaian tersebut turut ingin dikongsi bersama artis tempatan dan pembikin filem sebagai usaha memajukan industri filem tanah air ke peringkat global.

#Repost @finasmalaysia • • • PENGARAH filem terkenal, Ahmad Idham Ahmad Nadzri menerima satu anugerah pengiktirafan di peringkat antarabangsa pada acara Festival Filem Asia Award 2018 yang berlangsung di Seoul, Korea baru-baru ini. Menerusi perkongsiannya di akaun Instagram @ahmad_idham, dia memaklumkan menerima anugerah Pengarah: Sumbangan Perhubungan Antarabangsa. Ahmad Idham berkata, pencapaian tersebut turut ingin dikongsi bersama artis tempatan dan pembikin filem sebagai usaha memajukan industri filem tanah air ke peringkat global. Momen Ahmad Idham menerima anugerah itu diraikan bersama rakan artis, Datuk Eizlan Yusof bersama pelakon, Raja Ilya yang mengikuti rombongan ke sana. Menariknya, Ahmad Idham berkesempatan melakukan kerjasama antara Aifa Motion Pictures dengan produksi Opus Pictures Korea untuk pembangunan industri kreatif di Malaysia. “Tahniah juga pada @eizlanyusof dan @rajaalia diatas tawaran bernaung di bawah Opus Pictures Talent untuk karier lakonan di Korea ini. Alhamdulillah berkat bulan Ramadhan yg mulia ini,” katanya Kredit:Astro Gempak

A post shared by Ahmad Idham (@ahmad_idham) on

Detik manis Ahmad Idham menerima anugerah itu turut diraikan bersama rakan artis, Datuk Eizlan Yusof bersama pelakon, Raja Ilya yang mengikuti rombongan ke sana.

Menariknya, Ahmad Idham berkesempatan melakukan kerjasama antara Aifa Motion Pictures dengan produksi Opus Pictures Korea untuk pembangunan industri kreatif di Malaysia.

“Tahniah juga pada @eizlanyusof dan @rajaalia diatas tawaran bernaung di bawah Opus Pictures Talent untuk karier lakonan di Korea ini. Alhamdulillah berkat bulan Ramadhan yg mulia ini,” katanya.

Ahmad Idham juga mempunyai perancangan untuk mengadakan program kolaborasi antara pelakon tempatan dengan Korea menerusi Program Pengurusan Bakat yang dijalankannya di sana.

Related posts

Teaser Rasmi EJEN ALI MUSIM 3 Telah Dilancarkan, Akan Datang Secara Eksklusif Di Disney+ Hotstar Mulai 2022!

Kakimuvee

Zul Ariffin Sudah Berubah Dalam Trailer Rasmi Penunggang Agama 2

Kakimuvee

Telefilem Cinta Ramadan & Drama Sekuel Danny Angkat Tema Cinta Tulus Penuh Keinsafan Mulai 8 Oktober Ini

Kakimuvee

Ada Hantu 2 Kini Sedang Dalam Pra-Produksi

Kakimuvee

[Video] Penunggang Agama 2 Akan Ditayangkan Di Astro First 19 Oktober Ini

Kakimuvee

Gandingan Fattah Amin & Diana Danielle Dalam Kisah Percintaan Fantasi Romantik GANJIL Oleh Viu

Kakimuvee

Leave a Comment