Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Strim HITMAN’S WIFE’S BODYGUARD & STILLWATER Di HBO GO Jun Ini

Daripada aksi tanpa henti kepada drama jenayah yang sengit, dua filem yang dibarisi bintang mencuri tumpuan pada hari Sabtu bulan ini di HBO GO. Komedi yang meletup dari Hitman’s Wife’s Bodyguard, yang dibintangi Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson dan Salma Hayek menjanjikan ketawa dan kekacauan yang hebat pada bulan ini, manakala Stillwater lakonan Matt Damon menyorot perhatian pada kekeluargaan, kemaafan dan kasih sayang tanpa batas. Strim Hitman’s Wife’s Bodyguard pada hari Sabtu, 11 Jun dan Stillwater pada hari Sabtu, 18 Jun di HBO GO

Sekuel kepada The Hitman’s Bodyguard tahun 2017, Hitman’s Wife’s Bodyguard membawa pasangan pelik paling merbahaya di dunia – pengawal peribadi Michael Bryce (Ryan Reynolds) dan pembunuh upahan Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) kembali berpasangan dalam satu lagi misi yang mengancam nyawa. Masih tidak berlesen dan dalam penelitian, Bryce dipaksa untuk bertindak oleh isteri Darius yang lebih tidak menentu, penipu antarabangsa terkenal, Sonia Kincaid (Salma Hayek).


Ketika Bryce dan dua orang pelindungnya yang paling berbahaya memulakan perjalanan jalan raya yang menggegarkan otak menyusuri Pantai Amalfi Itali, mereka menghadapi beg bimbit yang meletup, samseng Itali, samseng Rusia, kejar-mengejar kereta, pergaduhan bar, letupan, tembak-menembak, sedikit penyeksaan ringan dan secara keseluruhannya pandemonium am.

Melibatkan diri di atas kepala mereka dalam plot global, ketiga-tiga yang tidak mungkin itu terpaksa tanpa rela untuk menyelamatkan Eropah – dengan Ejen Interpol Bobby O’Neill (Frank Grillo) – dari seorang fanatik yang kaya dan berkuasa, Aristotle Papadopoulos (Antonio Banderas), seorang lelaki berbahaya dengan keperluan peribadi yang mengganggu untuk membalas dendam.

Hitman’s Wife’s Bodyguard diarahkan oleh Patrick Hughes dan ditulis oleh Tom O’Connor. Ia diterbitkan oleh Les Weldon dan Matthew James O’Toole dengan Avi Lerner sebagai penerbit eksekutif.

Daripada pengarah pemenang Oscar, Tom McCarthy, muncul sebuah filem saspens yang hebat dan mendebarkan – Stillwater. Filem thriller jenayah itu mengisahkan Bill Baker (pemenang Anugerah Akademi, Matt Damon), seorang bapa tunggal yang menganggur yang hidupnya dicemari oleh penyalahgunaan dadah dan alkohol. Berniat untuk menebus kesilapannya yang lalu, Baker pergi ke Marseille, Perancis, untuk melawat anak perempuannya yang terasing Allison (calon Anugerah Akademi® Abigail Breslin), yang sedang menjalani hukuman penjara sembilan tahun kerana membunuh teman wanitanya Lena, satu jenayah yang dia tidak lakukan.

Apabila Allison berkongsi tip baharu yang boleh membebaskannya – yang kemudiannya ditolak oleh peguam mereka – Bill mengambil keputusan sendiri dan menjadikan misi peribadinya untuk mencari pelaku sebenar, seorang lelaki yang telah dikenal pasti oleh Allison, iaitu Akim. Berdepan dengan halangan bahasa dan perbezaan budaya, Bill tidak dapat menandingi sehingga dia menjalin persahabatan yang tidak mungkin dengan pelakon Perancis Virginie (Camille Cottin) dan anak perempuannya Maya (Lilou Siauvaud).

Semasa dia menyisir jalan di Marseille mencari jarum yang patah dalam timbunan jerami, Bill mendapati dirinya berada di jalan yang tidak dijangka, semakin dekat dengan Virginie dan Maya. Ia adalah perjalanan penemuan diri dan pembebasan dari kehidupan yang telah lama ditakdirkan. Namun apabila keperluannya untuk membuktikan anak perempuannya tidak bersalah bertembung dengan komitmennya terhadap Virginie dan Maya, Bill ditinggalkan dengan pilihan sukar yang bukan sahaja mengancam untuk memusnahkan kehidupan barunya, tetapi juga pukulan terakhirnya untuk penebusan.

Stillwater diarahkan oleh Tom McCarthy, diterbitkan oleh Tom McCarthy, Steve Golin, Jonathan King dan Liza Chasin, dan diterbitkan secara eksekutif oleh Jeff Skoll, David Linde, Robert Kessel dan Mari Jo Winkler-Ioffreda. Ia ditulis oleh Tom McCarthy & Marcus Hinchey dan Thomas Bidegain & Noé Debré.

Strim atau muat turun Hitman’s Wife’s Bodyguard pada 11 Jun dan Stillwater pada 18 Jun di HBO GO

Related posts

Watak Emilia Clarke Dalam MCU Mungkin Didedahkan

Kakimuvee

Loki & Sylvie Kembali Bersatu Di Set Penggamabaran LOKI Musim 2

Kakimuvee

“One Piece Film: Red” Tunjuk Prestasi Baik Di Box Office Jepun

Zulaikha

Sekuel “District 9” Masih Diteruskan, Mungkin Akan Jalan Penggambaran Tidak Lama Lagi

Kakimuvee

Senyuman Pembawa Maut Dalam Trailer SMILE, Akan Tayang Di Malaysia September Ini

Kakimuvee

Chad Stahelski Mahu Filem “Ghost of Tsushima” Dibuat Dalam Bahasa Jepun

Kakimuvee

Leave a Comment