Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Star Wars: The Acolyte Akan Menjadi Siri Pertama Yang Diterajui Sith


Siri spin-off Star Wars akan datang, The Acolyte, akan menjadi siri pertama yang diterajui oleh Sith dalam sejarah francais, menurut bintangnya, Dafne Keen.

Dalam temu bual dengan TechRadar baru-baru ini, Keen ditanya tentang perkara yang boleh dikatakannya dalam rancangan yang akan datang.

Walaupun dia tidak memberi terlalu banyak info terkini, Keen memberitahu bahawa ia akan meneroka cara Situ menyusup masuk ke Jedi, dan siri itu akan “diterajui Sith” – yang pertama untuk siri Star Wars.

“Saya boleh mengusik bahawa ia adalah prekuel,” kata Keen.

“Tidak, maksud saya, seperti yang anda tahu, ia ditetapkan 100 tahun sebelum filem prekuel, dan ia seperti penjelasan tentang bagaimana Sith menyusup masuk ke Jedi. Ia adalah cerita yang diterajui oleh Sith, yang tidak pernah dilakukan sebelum ini.”


Walaupun kisah Sith telah diterokai dalam banyak kandungan media Star Wars pada masa lalu, musuh tradisi Jedi itu tidak pernah diberi tumpuan penuh dalam mana-mana siri sebelum ini. 

Ia juga tidak diketahui dengan tepat siapakah Sith akan menjadi watak utama, jadi peminat perlu menunggu sedikit lama untuk mendapatkan informasi terkini.

The Acolyte digambarkan sebagai misteri thriller yang akan membawa penonton ke galaksi rahsia dan kemunculan kuasa gelap di hari-hari terakhir era High Republic.

Butiran lanjut tentang wataknya masih belum didedahkan, tetapi tajuk projek merujuk kepada Sith pada peringkat permulaan latihan mereka di bawah Sith Lord yang berpengalaman.

Siri Disney+ ini sedang ditulis dan diterbitkan secara eksekutif oleh Leslye Headland (Russian Doll), yang juga akan bertindak sebagai showrunner.

Selain The Acolyte, Lucasfilm juga sedang membangunkan beberapa projek Star Wars yang, termasuklah The Mandalorian Musim 3, Ahsoka, Skeleton Crew, dan banyak lagi.


Related posts

The Mandalorian Bakal Mendapat Filem Sulung

Kakimuvee

CEO Disney Bob Iger Mahu Kurangkan Kandungan Marvel & Star Wars

Kakimuvee

‘Star Wars: Ahsoka’ Akan Dilancarkan Di Disney+ Hotstar Pada 23 Ogos Ini

Kakimuvee

5 Fakta Menarik Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Grogu

Kakimuvee

Disney+ Hotstar Lancar Trailer & Poster Terbaru “Star Wars: The Mandalorian” Musim 3

Kakimuvee

Tajuk “Indiana Jones 5” Telah Didedahkan, Saksikan Juga Trailer Terbaru Disini

Kakimuvee