Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaSlot Tempatan

[GAMBAR] Sony Pictures Malaysia & AEON Cipta Rekod Dunia Perhimpunan Spider-Man Terbesar Didunia


Pada hari Sabtu 3 Jun yang lau, lebih ribuan orang berkumpul di AEON Mall Bukit Tinggi untuk menyaksikan detik bersejarah di mana Malaysia memecahkan REKOD DUNIA GUINNESS iaitu PERHIMPUNAN TERBESAR DALAM KOSTUM SPIDER-MAN. Rekod sebelumnya bagi perhimpunan terbesar orang berpakaian Spider-Man ialah 601 dan dicapai oleh Sony Pictures Entertainment (India) pada 15 Disember 2021.

Acara itu dianjurkan oleh Sony Pictures Malaysia dan AEON Mall sebagai meraikan pelancaran Spider-Man: Across The Spider-Verse yang dikeluarkan pada 1 Jun 2023.

Perhimpunan bermula pada 4 petang di Gelanggang Pusat AEON Mall Bukit Tinggi di mana orang ramai yang berpakaian Spider-Man berkumpul di kawasan yang ditetapkan. Pengadil Rekod Dunia Guinness Rasmi, Encik Kazuyoshi kemudiannya mengumumkan permulaan percubaan, dan semua orang yang berpakaian seperti Spider-Man dikehendaki berada di kawasan percubaan selama sekurang-kurangnya 5 minit.

Pada jam 4:40 petang, Kazuyoshi kemudian mengumumkan bahawa Malaysia telah berjaya memecahkan rekod GUINNESS WORLD RECORDS tajuk PERHIMPUNAN TERBESAR DALAM KOSTUM SPIDER-MAN dengan jumlah 685 Spider-Man.

Acara diakhiri dengan majlis penyampaian sijil daripada GUINNESS WORLD RECORDS kepada Pengarah Urusan Sony Pictures Malaysia, Encik Simon Foo dan Ketua Pegawai Hartanah AEON, Encik Lee Beng Beng.


Dengan Skor Penonton yang tinggi di Rotten Tomatoes, iaitu 96%, Spider-Man: Across the Spider-Verse telah menerima ulasan hebat di seluruh dunia sejak tayangannya di seluruh dunia pada 1 Jun. Buat masa ini, ia memegang rekod pembukaan terbesar bagi animasi selepas pandemik.

Spider-Man: Across the Spider-Verse kini sedang ditayangkan di pawagam tempatan. 


Related posts

Teaser Trailer Loki Musim 2 Usik Penggembaraan Masa Tom Hiddleston Seterusnya

Kakimuvee

Review Filem: The Equalizer 3 (2023)

Kakimuvee

Video “Journey To The Marvels” Menampilkan Banyak Rakaman Terbaru ‘The Marvels’

Kakimuvee

Pandangan Pertama Vanessa Kirby Sebagai Josephine Dalam Poster Terbaru NAPOLEON

Kakimuvee

Kos Pembikinan Musim 2 Loki Mencecah AS$141.3 juta

Kakimuvee

Trailer Loki Musim 2 Pecah Rekod Disney+

Kakimuvee