Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Slot Asia

Siri Rom-Com Vampire Korea, ‘HeartBeat’ Akan Tiba Secara Eksklusif Di Prime Video


Prime Video telah mengumumkan rancangan fantasi rom-rom HeartBeat, yang diterbikan stesyen penyiaran Korea KBS. 

Rancangan itu akan tersedia di Prime Video di Malaysia dan di lebih 240 negara bermula pada Isnin, 26 Jun. Siri 16 episod itu akan disiarkan setiap minggu pada hari Isnin dan Selasa. 

Dibintangi oleh pelakon dan artis berbakat Ok Taec-yeon, yang sebelum ini membintangi Let’s Fight Ghost, Vincenzo, dan Blind, HeartBeat menampilkan percintaan yang mendebarkan antara pontianak yang ingin merasai cinta yang mencuit hati, dan seorang wanita berdarah dingin yang tidak ada masa untuk bercinta.

Dengan keinginan yang tidak berbelah bahagi untuk menjadi manusia dan merasai cinta, Seon U-hyeol tidur di dalam keranda selama 100 tahun. Matlamat itu diputuskan dengan susah payah hanya satu hari, kerana dia dikejutkan oleh Joo In-hae, seorang wanita berdarah dingin-namun memukau, dilakonkan oleh Won Ji-an.

Terpaksa menjaga dirinya pada usia awal, dia membangunkan mekanisme pertahanan, menjadikan diri tabah dan berdaya tahan dalam proses itu. Pertemuannya dengan lelaki misteri yang tertidur di dalam keranda perlahan-lahan melonggarkan halangannya, dan hubungan yang tidak dijangka antara Seon U-hyeol dan Joo In-hae berlaku. Won Ji-an telah membintangi Hope or Dope, If You Wish Upon Me, dan D.P.


“Kami sangat gembira dapat bekerjasama dengan salah satu penyiar nasional terkemuka Korea,” kata David Simonsen, pengarah Prime Video, Asia Tenggara.

“Peluang untuk bekerjasama dengan pencipta daripada KBS menandakan peristiwa penting bagi kami, dan kami teruja bahawa tajuk seperti HeartBeat, yang merangkumi pelbagai genre, akan memuaskan keinginan penonton kami untuk kandungan Korea yang berkaliber tertinggi. Pengumuman ini benar-benar mengesahkan komitmen kami untuk mengembangkan tajuk premium Korea kami yang semakin berkembang di Prime Video.”

“Dengan berbesar hati untuk memulakan hubungan ini dengan Prime Video, dengan kehadirannya di seluruh dunia,” kata Lee Hyun-suk, pengarah HeartBeat.

“HeartBeat meneroka pontianak yang benar-benar dikuruskan oleh manusia. Bagaimanakah kehidupan pontianak Korea pada abad ke-21? Kisah ini, yang lahir daripada imaginasi sebegitu, dijangka mendapat hiburan, ketawa dan menyentuh hati penonton. Nantikan untuk melihat bagaimana cinta antara Seon U-hyeol, vampire yang ingin menjadi manusia, dan Joo In-hae, yang berdarah dingin seperti vampire, terungkap dalam plot twist yang tidak dijangka.”


Related posts

Selepas 12 Hari Di Tayangkan Di Korea, Sleep Telah Mencatat Lebih 1 Juta Penonton

Kakimuvee

Drama Terbaru SBS “The Escape of the Seven” Bermula Baik Pada Episod Pembukaan

Kakimuvee

Review Filem: Sleep (2023)

Kakimuvee

Filem Seram Korea ‘SLEEP’ Akan Ditayangkan Di Pawagam Pada 14 September Ini

Kakimuvee

MOVING Pecah Rekod, Jadi K-Drama Paling Ramai Penonton Di Disney+ Hotstar

Kakimuvee

MASK GIRL Duduki No. 1 Carta Netflix Untuk Rancangan Bukan Bahasa Inggeris

Kakimuvee