Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

SHANG-CHI: Kevin Feige Sahkan Pertarungan Antara Abomination Vs. Wong

Trailer terbaru Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings telahpun dilancarkan pada minggu lalu, tetapi ada satu pekara yang menarik perhatian penonton, iaitu pertarungan di dalam gelanggang berpagar semasa di penghujung trailer.

Dalam gelanggang tersebut, kelihatan susuk tubuh seorang lelaki, yang kelihatan seperti Wong, sedang menahan pukulan raksasa besar yang mirip seperti Abomination. 

Sudah tentu, ramai peminat berspekulasi tentang adegan tersebut dan tidak menyangka kedua-dua watak itu akan muncul dalam Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Kini, Presiden Marvel Studios Kevin Feige telah mengesahkan bahawa Wong dan Abomination akan muncul dalam filem Shang-Chi yang akan datang. Pekara tersebut didedahkannya semasa wawancara bersama Rotten Tomatoes baru-baru ini.

“Beberapa peminat berkata, ‘Ini seperti watak yang sudah lama tidak dilihat mereka selama bertahun-tahun bernama The Abomination, melawan watak yang kelihatan seperti Wong. Dan, saya boleh mengatakan kenapa ia kelihatan seperti itu, adalah kerana Abomination sedang melawan Wong.”

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings dibintangi pelakon Simu Liu sebagai watak utama Shang-Chi, Tony Leung sebagai ‘the real’ Mandarin dan Awkwafina (watak masih lagi tidak diketahui). Michelle Yeoh dan petinju profesional, Florian Munteanu dilaporkan menyertai barisan pelakon.

Destin Daniel Cretton bertindak selaku pengarah berdasarkan skrip yang ditulis oleh Dave Callaham. Filem ketiga Fasa 4 MCU ini menceritakan tentang Shang-Chi yang akan menentang organisasi penganas dikenali sebagai Ten Rings. 

Shang-Chi, juga dikenal sebagai The Master of Kung Fu, pertama kali diperkenalkan di halaman Special Marvel Edition # 15 pada tahun 1973 setelah mereka gagal memperoleh hak untuk siri TV Kung Fu yang terkenal ketika itu, yang dibintangi oleh David Carradine. Sebagai pakar pertempuran, Shang-Chi akhirnya memperoleh kemampuan untuk membuat sejumlah replika dirinya.

Setelah Special Marvel Edition mengubah namanya menjadi The Hands of Shang-Chi: Master of Kung Fu, watak itu terus muncul dalam terbitan Marvel Team-Up dan Marvel Two-in-One. Dia juga pernah menjadi anggota The Avengers and Heroes for Hire, yang terakhir bersama rakan-rakan tuan kung fu, Daughter of the Dragon.

Related posts

Satu Lagi Trilogi Spider-Man Dirancang Selepas No Way Home

Kakimuvee

Keanu Reeves Berminat Untuk Mengulangi Watak Constantine

Kakimuvee

Lelaki Korea Utara Dihukum Mati Selepas Menyeludup ‘Squid Game’ Ke Negaranya

Kakimuvee

Doctor Strange Bertemu Doc Ock Dalam TV Spot Terbaru Spider-Man: No Way Home

Kakimuvee

Netflix & Riot Game Umum Musim Kedua ‘ARCANE’

Kakimuvee

Strim DUNE Di HBO GO Mulai 2 Disember

Kakimuvee

Leave a Comment