Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

SHANG-CHI: Kevin Feige Sahkan Pertarungan Antara Abomination Vs. Wong


Trailer terbaru Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings telahpun dilancarkan pada minggu lalu, tetapi ada satu pekara yang menarik perhatian penonton, iaitu pertarungan di dalam gelanggang berpagar semasa di penghujung trailer.

Dalam gelanggang tersebut, kelihatan susuk tubuh seorang lelaki, yang kelihatan seperti Wong, sedang menahan pukulan raksasa besar yang mirip seperti Abomination.Ā 

Sudah tentu, ramai peminat berspekulasi tentang adegan tersebut dan tidak menyangka kedua-dua watak itu akan muncul dalam Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Kini, Presiden Marvel Studios Kevin Feige telah mengesahkan bahawa Wong dan Abomination akan muncul dalam filemĀ Shang-ChiĀ yang akan datang. Pekara tersebut didedahkannya semasa wawancara bersama Rotten Tomatoes baru-baru ini.

“Beberapa peminat berkata, ‘Ini seperti watak yang sudah lama tidak dilihat mereka selama bertahun-tahun bernama The Abomination, melawan watak yang kelihatan seperti Wong. Dan, saya boleh mengatakan kenapa ia kelihatan seperti itu, adalah kerana Abomination sedang melawan Wong.”


Shang-Chi and the Legend of the Ten RingsĀ dibintangi pelakon Simu Liu sebagai watak utama Shang-Chi, Tony Leung sebagai ā€˜the realā€™ Mandarin dan Awkwafina (watak masih lagi tidak diketahui). Michelle Yeoh dan petinju profesional, Florian Munteanu dilaporkan menyertai barisan pelakon.

Destin Daniel Cretton bertindak selaku pengarah berdasarkan skrip yang ditulis oleh Dave Callaham. Filem ketiga Fasa 4 MCU ini menceritakan tentang Shang-Chi yang akan menentang organisasi penganas dikenali sebagai Ten Rings.Ā 

Shang-Chi, juga dikenal sebagai The Master of Kung Fu, pertama kali diperkenalkan di halaman Special Marvel Edition # 15 pada tahun 1973 setelah mereka gagal memperoleh hak untuk siri TV Kung Fu yang terkenal ketika itu, yang dibintangi oleh David Carradine. Sebagai pakar pertempuran, Shang-Chi akhirnya memperoleh kemampuan untuk membuat sejumlah replika dirinya.

Setelah Special Marvel Edition mengubah namanya menjadi The Hands of Shang-Chi: Master of Kung Fu, watak itu terus muncul dalam terbitan Marvel Team-Up dan Marvel Two-in-One. Dia juga pernah menjadi anggota The Avengers and Heroes for Hire, yang terakhir bersama rakan-rakan tuan kung fu, Daughter of the Dragon.


Related posts

Rob Liefeld Puji Urutan Aksi DEADPOOL & WOLVERINE, Sifat Yang Terbaik Selepas WINTER SOLDIER

Kakimuvee

Easter Egg Mayat ANT-MAN Di Paparkan Dalam Trailer Terbaru DEADPOOL & WOLVERINE

Kakimuvee

Review Filem: The Marvels (2023)

Kakimuvee

[VIDEO] Trio The Marvel Melawat Planet Aladna Dalam Video ‘Deleted Scene’ Terbaru

Kakimuvee

Trailer What If…? Musim 2 Pratonton Siri Animasi Terbaru MCU

Kakimuvee

Kutipan The Marvels Menyusut 78% Pada Minggu ke-2

Kakimuvee