Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Shang-Chi 2 Kini Sedang Dibangunkan, Destin Daniel Akan Mengarah Siri TV MCU


Selepas filem pertama mendapat kejayaan besar, Marvel Studios kini sedang bersiap sedia untuk menghasilkan sekuel filem Shang-Chi. Walaupun butirannya masih belum diketahui, pengarah Destin Daniel Cretton disahkan akan kembali menerajui sekual yang akan datang. 

Selain itu juga, sebagai sebahagian daripada perjanjian baharu diantara Marvel Studios dan Hulu (Onyx Collective), Cretton juga diberi tanggungjawab untuk mengusahakan siri Marvel Cinematic Universe yang baru untuk Disney+. 

“Destin adalah rakan usaha sama hebat yang membawa perspektif dan kemahiran unik kepada Shang-Chi dan The Legend of the Ten Rings,” kata Kevin Feige, Presiden Marvel Studios.

“Kami memiliki masa yang hebat bekerja bersama-sama dalam filem itu dan dia mempunyai begitu banyak idea menarik untuk cerita untuk dihidupkan di Disney+, jadi kami teruja untuk mengembangkan hubungan kami dengannya dan tidak sabar untuk memulakannya.”

Diarahkan oleh Destin Daniel Cretton dari lakon layar yang ditulis oleh Dave Callaham, Shang-Chi and the Legend of the Ten Ring akan menceritakan tentang watak utama yang akan menentang organisasi penganas dikenali sebagai Ten Rings. 


Simu Liu akan memainkan watak utama sebagai Shang-Chi, dan dia disertai Tony Leung sebagai ‘the real’ Mandarin, Awkwafina, Michelle Yeoh, Florian Munteanu dan ramai lagi.

Dikenali sebagai The Master of Kung Fu, Shang-Chi pertama kali diperkenalkan di halaman Special Marvel Edition # 15 pada tahun 1973 setelah mereka gagal memperoleh hak untuk siri TV Kung Fu yang terkenal ketika itu, yang dibintangi oleh David Carradine. Sebagai pakar pertempuran, Shang-Chi akhirnya memperoleh kemampuan untuk membuat sejumlah replika dirinya.

Setelah Special Marvel Edition mengubah namanya menjadi The Hands of Shang-Chi: Master of Kung Fu, watak itu terus muncul dalam terbitan Marvel Team-Up dan Marvel Two-in-One. Dia juga pernah menjadi anggota The Avengers and Heroes for Hire, yang terakhir bersama rakan-rakan tuan kung fu, Daughter of the Dragon.

 


Related posts

Rob Liefeld Puji Urutan Aksi DEADPOOL & WOLVERINE, Sifat Yang Terbaik Selepas WINTER SOLDIER

Kakimuvee

Easter Egg Mayat ANT-MAN Di Paparkan Dalam Trailer Terbaru DEADPOOL & WOLVERINE

Kakimuvee

Review Filem: The Marvels (2023)

Kakimuvee

[VIDEO] Trio The Marvel Melawat Planet Aladna Dalam Video ‘Deleted Scene’ Terbaru

Kakimuvee

Trailer What If…? Musim 2 Pratonton Siri Animasi Terbaru MCU

Kakimuvee

Kutipan The Marvels Menyusut 78% Pada Minggu ke-2

Kakimuvee