Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Sempena Ulang Tahun Ke-20, Netflix Bakal Terbitkan Sekuel Animasi CHICKEN RUN

Sempena meraikan ulang tahun ke-20 filem animasi stop-motion Chicken Run, Netflix mengumumkan bahawa mereka telah memperoleh hak penerbitan sekuel dari syarikat Aardman Animation.

Laman The Warp melaporkan, pelakon asal Mel Gibson dijangka tidak akan kembali dalam filem akan datang, sebaliknya ia akan dibarisi pelakon-pelakon baru. Produksi dijangka akan bermula tahun hadapan.


Berikut adalah kenyataan yang dikeluarkan Netflix.

Sekuel Chicken Run akan mengisahkan sekumpulan ayam yang melarikan diri dari ladang Tweedy dalam filem sebelumnya di mana Ginger akhirnya menemui impiannya – pulau yang damai untuk seluruh kawanan, jauh dari bahaya dunia manusia. Ketika dia dan Rocky menetas gadis kecil bernama Molly, kisah bahagian Ginger nampaknya hampir lengkap. Sementara di daratan, keseluruhan jenis ayam menghadapi ancaman baru dan mengerikan. Bagi Ginger dan pasukannya, walaupun ia memberi risiko pada kebebasan mereka sendiri – kali ini, mereka memecah masuk untuk menyelamatkan kawanannya.

Sam Fell (Flushed AwayParaNorman) akan mengarah sekuel akan datang dari lakon layar yang ditulis Karey Kirkpatrick, John O’Farrell, dan Rachel Tunnard.

Filem pertama Chicken Run dibintangi Gibson sebagai Rocky dan Julia Sawalha sebagai Ginger, yang memimpin sekumpulan ayam yang usaha melarikan diri dari cengkaman Puan Tweedy sebelum dia mengubah ladangnya menjadi kilang pai ayam. Chicken Run menjadi filem animasi stop-selling terlaris sepanjang masa ketika tayangan perdana pada tahun 2000, memperoleh hampir $ 225 juta di box office seluruh dunia, dan menerima pencalonan Golden Globe untuk Best Motion Picture – Comedy atau Musical pada tahun 2001.

Related posts

Samuel L. Jackson Bergandingan Dengan Chris Pratt Dalam Filem Animasi Terbaru “Garfield”

Kakimuvee

Kutipan Terkumpul “Doctor Strange 2” Kini Melebihi AS$800 Juta

Kakimuvee

Warner Bros. Umum Tarikh Tayangan “Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” Di HBO Max

Kakimuvee

Trailer Pertama “Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One” Telah Didedahkan

Kakimuvee

Trailer & Poster Terbaru “Thor: Love and Thunder” Soroti Penjahat Gorr the God Butcher

Kakimuvee

Astro Shaw Dapat Lesen Hak Cipta Untuk Hasilkan Filem Aksi Langsung “Keluang Man”

Kakimuvee

Leave a Comment