Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Sempena Ulang Tahun Ke-20, Netflix Bakal Terbitkan Sekuel Animasi CHICKEN RUN

Sempena meraikan ulang tahun ke-20 filem animasi stop-motion Chicken Run, Netflix mengumumkan bahawa mereka telah memperoleh hak penerbitan sekuel dari syarikat Aardman Animation.

Laman The Warp melaporkan, pelakon asal Mel Gibson dijangka tidak akan kembali dalam filem akan datang, sebaliknya ia akan dibarisi pelakon-pelakon baru. Produksi dijangka akan bermula tahun hadapan.

Berikut adalah kenyataan yang dikeluarkan Netflix.

Sekuel Chicken Run akan mengisahkan sekumpulan ayam yang melarikan diri dari ladang Tweedy dalam filem sebelumnya di mana Ginger akhirnya menemui impiannya – pulau yang damai untuk seluruh kawanan, jauh dari bahaya dunia manusia. Ketika dia dan Rocky menetas gadis kecil bernama Molly, kisah bahagian Ginger nampaknya hampir lengkap. Sementara di daratan, keseluruhan jenis ayam menghadapi ancaman baru dan mengerikan. Bagi Ginger dan pasukannya, walaupun ia memberi risiko pada kebebasan mereka sendiri – kali ini, mereka memecah masuk untuk menyelamatkan kawanannya.

Sam Fell (Flushed AwayParaNorman) akan mengarah sekuel akan datang dari lakon layar yang ditulis Karey Kirkpatrick, John O’Farrell, dan Rachel Tunnard.

Filem pertama Chicken Run dibintangi Gibson sebagai Rocky dan Julia Sawalha sebagai Ginger, yang memimpin sekumpulan ayam yang usaha melarikan diri dari cengkaman Puan Tweedy sebelum dia mengubah ladangnya menjadi kilang pai ayam. Chicken Run menjadi filem animasi stop-selling terlaris sepanjang masa ketika tayangan perdana pada tahun 2000, memperoleh hampir $ 225 juta di box office seluruh dunia, dan menerima pencalonan Golden Globe untuk Best Motion Picture – Comedy atau Musical pada tahun 2001.

Related posts

Tonton Klip Terbaru Red Notice Yang Sarat Dengan Aksi

Kakimuvee

Trailer Army of Thieves Papar Kisah Silam Ludwig Dieter Yang Penuh Aksi

Kakimuvee

TUDUM: Ultraman Musim Ke-2 Dapat Poster Teaser Dari Netflix Menjelang Pelancarannya Pada Tahun Hadapn

Kakimuvee

TUDUM: Saksikan Klip Pembukaan ‘Cowboy Bepop’ Yang Sangat Klasik

Kakimuvee

TUDUM: Teaser Extraction 2 Tunjuk Nasib Chris Hemsworth Sebagai Tyler Rake

Kakimuvee

Chris Pratt Bintangi Filem Super Mario Bros.

Kakimuvee

Leave a Comment