Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaOfficial Trailer

Saksikan Trailer Tayangan Semula “Titanic” Sempena Ulangtahun Ke-25


Trailer dan poster untuk Tayangan Semula Titanic sempena Ulangtahun Ke-25 kini tersedia untuk ditonton. 

Filem ini akan ditayangkan semula selama seminggu terhad dalam versi IMAX 3D dan 3D hanya mulai Khamis, 9 Februari. Tepat pada masanya untuk menonton filem klasik yang memenangi anugerah ini bersama orang tersayang pada Hari Valentine ini.

Dengan barisan pelakon yang diketuai oleh pemenang Oscar® Leonardo DiCaprio dan Kate Winslet, filem ini adalah sebuah percintaan epik penuh aksi yang berlatarkan pelayaran sulung Titanic yang diwar-warkan “tidak akan tenggelam”, pada masa itu, objek bergerak terbesar yang pernah dibina.

Titanic memenangi 11 Anugerah Akademi® termasuk Gambar Terbaik, Pengarah Terbaik, Sinematografi Terbaik, Penyuntingan Filem Terbaik, Arah Set Arah Seni Terbaik, Rekaan Kostum Terbaik, Skor Dramatik Asal Terbaik, Lagu Asal Terbaik, Bunyi Terbaik, Kesan Bunyi Terbaik Penyuntingan dan Kesan Visual Terbaik.

Selepas tayangan awalnya pada tahun 1997, filem itu menguasai #1 box office global dan kini merupakan filem ketiga yang mendapat kutipan tertinggi di seluruh dunia.


Paramount Pictures dan 20th Century Studios mempersembahkan A Lightstorm Entertainment Production, Titanic, yang dibintangi Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber dan Bill Paxton.

Ditulis dan Diarahkan oleh James Cameron, filem ini diterbitkan oleh Cameron dan Jon Landau, dengan Rae Sanchini berkhidmat sebagai Penerbit Eksekutif.


Related posts

Alien: Romulus Menjadi Tajuk Rasmi Untuk Filem Alien Terbaru Arahan Fede Álvarez

Kakimuvee

Review Filem: The Creator (2023)

Kakimuvee

Deadpool 3 Akan Lebih Berani & Sangat ‘R-Rated’

Kakimuvee

Killer Of The Flower Moon Akan Ditayangkan Di Malaysia Pada 19 Oktober Ini

Kakimuvee

Ancaman AI, James Cameron Telah Beri Amaran Pada 1984, Tapi Ramai Tidak Mahu Dengar

Kakimuvee

Peperangan Antara Manusia & A.I Dalam Trailer ‘The Creator’

Kakimuvee