Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Anime Official Trailer

Saksikan Trailer “Earwig and the Witch” Dari Studio Studio Ghibli

GKIDS telah melancarkan trailer Inggeris anime terbitan Studios Ghibli, yang juga filem CG pertama, Earwig and the Witch, menampilkan seorang gadis yatim piatu ketika dia berusaha belajar magik dari penjaga ajaibnya yang baru tetapi kurang ajar. Juga menampilkan petikan lagu tema filem berbahasa Inggeris “Don’t Disturb Me” yang dinyanyikan oleh Kacey Musgraves, anda boleh melihat video di pemain di bawah!

Earwig and the Witch (atau Aya and the Witch) berdasarkan dari novel kanak-kanak tahun 2011 dengan judul sama yang ditulis oleh pengarang Inggeris Diana Wynne Jones, yang juga telah menulis novel, sumber untuk filem fantasi popular Studio Ghibli, Howl’s Moving Castle. Novel ini mengikuti kisah seorang gadis yatim piatu bernama Earwig ketika dia dijadikan anak angkat oleh seorang wanita bernama Bella Yaga, yang sebenarnya adalah ahli sihir kejam yang membawanya tinggal di rumah berhantu.

Membesar di rumah anak yatim di kawasan desa Britain, Earwig tidak tahu bahawa ibunya mempunyai kuasa ajaib. Hidupnya berubah secara mendadak apabila pasangan pelik mengambilnya, dan dia terpaksa hidup dengan ahli sihir yang mementingkan diri sendiri. Ketika gadis muda yang tegas itu berusaha untuk membongkar rahsia penjaga barunya, dia menemui dunia mantra dan ramuan, dan lagu misteri yang mungkin menjadi kunci untuk mencari keluarga yang selalu dia mahukan.

Versi bahasa Inggeris akan disuarakan oleh Richard E. Grant sebagai Mandrake, Kacey Musgraves sebagai ibu Earwig dan Dan Stevens sebagai Thomas, Taylor Paige Henderson sebagai Earwig, Pandora Colin sebagai Matron, Alex Cartañá sebagai Penolong Matron, JB Blanc sebagai Mr Jenkins, Logan Hannan sebagai Custard, Summer Jenkins sebagai Phyllis, Vivienne Rutherford sebagai Sally, Tom Bromhead sebagai Cook, Eva Kaminsky sebagai Assistant Cook, dan Vanessa Marshall sebagai Bella Yaga.

Earwig and the Witch diarahkan oleh Goro Miyazaki, anak kepada pengarah Spirited Away Hayao Miyazaki, yang juga dikreditkan dengan perancangan filem ini. Ini adalah produksi bersama oleh Studio Ghibli, NHK, dan NEP.

Related posts

[TEASER] Musim Kedua “Love (ft. Marriage and Divorce)” Menjanjikan Lebih Banyak Pengkhianatan & Drama

Zulaikha

Tiga Pengarah Ketuai Projek Sekuel “Spider-Man: Into the Spider-Verse”

Kakimuvee

Teaser Rasmi “Shang-Chi And The Legend Of The Rings” Perkenalkan Superhero Baru Dan.. The Mandarin

Kakimuvee

Disney Dedah Poster Terbaru “Star Wars: The Bad Batch”

Kakimuvee

Trailer Resident Evil: Infinite Darkness Previu Watak-Watak utama

Kakimuvee

6 REASONS WE’RE ACTUALLY TATSU FROM THE WAY OF THE HOUSEHUSBAND

Isqandar