Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Saksikan Poster Antarabangsa Frozen 2, Trailer Kedua Akan Dikeluarkan Minggu Hadapan


Walt Disney Pictures telah melancarkan poster antarabangsa filem animasi yang paling dinantikan tahun ini, Frozen 2. Anda boleh saksikan poster tersebut dibawah. Sementara itu, trailer kedua Frozen 2 akan dilancarkan pada Isnin ini (waktu Amerika Syarikat) semasa rancangan Good Morning America.

Frozen 2 dibintangi pelakon suara seperti Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff, Josh Gad, dan Santino Fontana yang meneruskan watak masing-masing. Mereka turut disertai dua pelakon baru filem ini iaitu Evan Rachel Wood sebagai sebagai Queen Iduna, ibu kepada Anna dan Elsa serta Sterling K. Brown sebagai Lieutenant Mattias, ketua kepada sekumpulan askar Arendelle yang telah terperangkap dalam hutan misteri selama 30 tahun.

Kenapa Elsa dilahirkan dengan kekuatan ajaib? Jawapannya telah memanggil dan mengancam kerajaannya. Bersama-sama dengan Anna, Kristoff, Olaf dan Sven, dia akan meneruskan perjalanan yang berbahaya tetapi luar biasa. Dalam filem pertama, Elsa takut kekuasaannya terlalu berat, manakala dalam filem kali ini ,dia mesti berharap ianya cukup.

Pasukan kreatif Frozen 2 terdiri daripada Jennifer Lee dan Chris Buck yang bertindak selaku pengarah manakala Peter Del Vecho selaku penerbit. Ia turut disertai penulis lagu Kristen Anderson-Lopez dan Robert Lopez. Pelakon suara  Kristen Bell, Idina Menzel, dan Josh Gad kembali meneruskan watak masing-masing.

Filem animasi ini akan menemui penonton tempatan pada 21 November 2019.Related posts

Disney Umum Perancangan ‘Frozen 3’, ‘Toy Story 5’ & Sekuel ‘Zootopia’

Kakimuvee

Keluarga Addam Bersedia Untuk Bercuti Dalam Poster Terbaru “The Addams Family”

Kakimuvee

Saksikan Poster Dan Trailer Terbaru Raya And The Last Dragon

Kakimuvee

Hotel Transylvania 4 Akan Ditayangkan Pada 2021, Selena Gomez Kembali Bawa Watak Utama

Kakimuvee

Filem Animasi Super Mario Akan Dihasilkan, Jangka Tayang 2022

Kakimuvee

Disney Dedah Imej Pertama Raya And The Last Dragon, Kelly Marie Tran Bawa Watak Utama

Kakimuvee