Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Official TrailerSlot Asia

Rowoon & Cho Yi-hyun Menjadi Pakar Perkahwinan Dalam Drama Terbaru ‘The Matchmakers’


KBS telah mengeluarkan teaser K-drama terbaru The Matchmaker, yang dibintangi Rowoon dan Cho Yi-hyun yang memainkan peranan sebagai pakar perkahwinan.

Drama romantik komedi ini akan memulakan tayangannya pada 30 Oktober 2023.

Dalam drama tersebut, Rowoon akan memainkan peranan sebagai Shim Jung-woo manakala Cho Yi-hyun sebagai Jung Soon-deok. Teaser yang baru dikeluarkan itu memperkenalkan watak utama dan membayangkan bagaimana akan mempertemukan dua pasangan duda dan janda itu.

Anda boleh tonton teaser tersebut dibawah:

The Matchmakers berpusat di sekitar watak utama, Shim Jung-woo dan Jung Soon-deok. Teaser yang baru dikeluarkan menunjukkan dua orang yang saling bersaing dan mendakwa sebagai pencari jodoh terbaik. Di tengah-tengah pertempuran mereka, percikan percintaan mula menyala.


Berlatarkan era dinasti Joseon, Shim Jung-woo ialah seorang duda muda dan seorang pendeta yang cemerlang yang tidak boleh kembali bekerja atau berkahwin dengan orang lain. Sementara itu, Jung Soon-deok ialah seorang janda muda yang mengaku sebagai pencari jodoh terbaik.

Penggoda K-drama itu bermula dengan bunyi latar perarakan perkahwinan, diikuti dengan watak bekas ahli SF9, Rowoon yang memperkenalkan dirinya sebagai Shim Jung-woo. Dia berkata, “Saya telah menulis rayuan berkaitan pembatalan perkahwinan selama lapan tahun. Tidak ada kes tentang perkahwinan yang saya tidak tahu.”

Tidak lama selepas itu, watak Cho Yi-hyun muncul dalam klip memakai jangot merah (baju mantel wanita yang dipakai dalam dinasti Joseon). Dia memperkenalkan dirinya sebagai Jung Soon-deok dan mendakwa sebagai “dewi mencari jodoh.”

Walaupun kedua-dua pakar perkahwinan memutuskan untuk bergabung untuk mencari pasangan untuk lelaki dan wanita yang lebih tua, perubahan dinamik mereka daripada membenci antara satu sama lain kepada percintaan yang baru. Sememangnya, treler penggoda selama 40 saat itu sememangnya memberi gambaran yang cukup kepada penonton yang menjangkakan kisah yang menyayat hati daripada siri komedi romantis Korea baharu ini.

Drama romantik komedi ini akan ditayangkan pada 30 Oktober, setiap Isnin dan Selasa.


Related posts

Disney+ Umum Senarai K-Drama Bagi Tahun 2024

Kakimuvee

Kdrama Balas Dendam Terbaru The Impossible Heir Akan Tayang Di Disney+ Hostar Pada Februari Ini

Kakimuvee

Penjahat Utama Kembali Dalam Trailer Kung Fu Panda 4

Kakimuvee

Rancangan Realiti Single’s Inferno Akan Kembali Pada 12 Disember Ini

Kakimuvee

Trailer Pertama Sweet Home Musim 2 Telah Didedahkan

Kakimuvee

Trailer Leave the World Behind Menampilkan Barisan Pelakon Bintang

Kakimuvee