Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Reset DCEU: David Zaslav Umum Pelan 10 Tahun – Yang Diinspirasikan Dari Marvel Studios

Nampaknya, dibawah kepimpinan baharu, Divisyen Filem Warner Bros. akhirnya mengakui bahawa ia perlu mendapatkan inspirasi dari Marvel Cinematic Universe.

Semasa sesi soal jawab pada panggilan pelabur Q2 tempoh hari, Ketua Pegawai Eksekutif Warner Bros. Discovery, David Zaslav ditanya tentang kecaman yang berpunca daripada keputusan studio untuk membatalkan sepenuhnya filem Batgirl, dan walaupun dia tidak memberi jawapan secara langsung, dia tetap teguh dalam komitmennya terhadap model teater.


“Cita-cita kami ialah membawa Warners kembali dan menghasilkan filem yang hebat dan berkualiti tinggi,” katanya. “Kita boleh membina perniagaan dengan pertumbuhan mampan jangka panjang daripada DC. Kita tidak mengeluarkan filem sebelum ia bersedia.”

“Fokusnya adalah untuk menjadikan filem ini sebaik mungkin,” tambahnya.

Terdapat banyak spekulasi mengenai projek-projek DC yang lain yang berpotensi untuk dinilai semula ataupun dibatalkan sepenuhnya, namun Zaslav memberi jaminan bahawa tiga projek besar yang akan datang masih berada dalam keadaan yang selamat. 

“Kami telah melihat The Flash, Black Adam dan Shazam 2,” kata Zaslav, “Kami sangat teruja dengan mereka. Kami telah melihat mereka. Kami fikir mereka hebat, dan kami fikir kami boleh menjadikan mereka lebih baik.”

Eksekutif itu juga mengumumkan “rancangan 10 tahun” baharu untuk DCEU, mengambil inpirasi dari kejayaan yang dikecapi Marvel Studios. 

“Anda melihat Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman – ini adalah jenama yang dikenali di mana-mana di seluruh dunia,” tambah Zaslav.

“Kami telah membuat tetapan semula. Kami telah menstruktur semula perniagaan yang akan kami fokuskan, di mana akan ada pasukan dengan rancangan 10 tahun yang memfokuskan hanya pada DC. Kami percaya kami boleh membina perniagaan yang lebih mampan.”

“Ia hampir sama dengan struktur Alan Horn, Bob Iger dan Kevin Feige yang disatukan dengan sangat berkesan di Disney. Kami fikir kami boleh membina perniagaan yang lebih kukuh dan mampan daripada DC.”

Related posts

Watak Emilia Clarke Dalam MCU Mungkin Didedahkan

Kakimuvee

Loki & Sylvie Kembali Bersatu Di Set Penggamabaran LOKI Musim 2

Kakimuvee

“One Piece Film: Red” Tunjuk Prestasi Baik Di Box Office Jepun

Zulaikha

Sekuel “District 9” Masih Diteruskan, Mungkin Akan Jalan Penggambaran Tidak Lama Lagi

Kakimuvee

Senyuman Pembawa Maut Dalam Trailer SMILE, Akan Tayang Di Malaysia September Ini

Kakimuvee

Chad Stahelski Mahu Filem “Ghost of Tsushima” Dibuat Dalam Bahasa Jepun

Kakimuvee

Leave a Comment