Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Siri TV

True Horror, Membawa Penonton Merasai Pengalaman Menakutkan Mangsa Gangguan Paranormal

Astro menerusi rancangan KIX HD membawakan sebuah rancangan menarik kepada penonton yang berjudul True Horror. Rancangan yang berbentuk drama dokumentari itu akan mula bersiaran pada 20 April 2018 iaitu pada hari Jumaat, jam 10.00 malam di saluran KIX HD (Astro Ch 729)

True Horror dicipta/diterbitkan oleh penerbit siri BAFTA The Enfield Haunting, yang meraih kadar rating tertinggi dari Sky Living, dan siri Glue yang diiktiraf, datangnya True Horror – satu drama dokumentari empat episod.

Setiap episod ngeri True Horror menggambarkan satu kes baharu dan yang benar-benar berlaku – siap dengan saksi-saksinya – dan menyebabkan anda mempersoalkan keyakinan anda. Adakah kuasa jahat ini hanya mimpi buruk … atau adakah mereka benar?

Advertising

Menyiasat kes-kes sebenar di mana manusia menjadi sasaran kepada makhluk-makhluk yang tidak dikenali, True Horror menceritakan pengalaman yang mengerikan seperti kerasukan dan jelmaan hantu melalui wawancara bersama mangsa-mangsa sebenar fenomena paranormal.

Antara cerita yang ditayangkan termasuk kes rumah baharu Vanessa (Michelle Ryan, Doktor Who, East Enders) yang mempunyai sejarah yang menyeramkan. Beberapa tahun lalu, ia digunakan sebagai penjara untuk wanita terakhir yang digantung disebabkan mempraktikkan ilmu sihir di England dan baru-baru ini, pemilik sebelumnya membunuh diri di rumah tersebut. Sekarang, selepas beberapa serangan aneh, Vanessa mendapati bahawa apa sahaja yang menghantui rumah itu sedang mengancam anaknya.

Kes Liz dan Bill yang sering melihat makhluk di bilik tidur mereka, visi membahayakan diri sendiri yang ngeri, dan haiwan mati di sekeliling mereka selepas berpindah ke sebuah rumah ladang terpencil di Wales. Gangguan yang mengerikan itu tidak berhenti sehingga Bill membakar kedua-dua buku ghaibnya dan lukisannya yang menakutkan

Trailer True Horror

Advertising

Related posts

Masters of the Air: Austin Butler & Callum Turner Bintangi Sekuel “Band of Brothers”

Kakimuvee

Netflix Lancar Teaser Pertama Siri Superhero “Jupiter’s Legacy”

Kakimuvee

Marvel Dedah Gambar Terbaru “The Falcon and the Winter Soldier”

Kakimuvee

Gambar Terbaru “Hawkeye” Papar Aksi Kejar-Mengejar Dengan Tracksuit Mafia

Kakimuvee

HBO Max Bakal Hasilkan Siri “Constantine”

Kakimuvee

Produksi Musim Ke-3 “The Umbrella Academy” Telahpun Bermula

Kakimuvee

1 comment

izz May 17, 2018 at 11:28 pm

ngeri oo..

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Kakimuvee - Portal Informasi Perfileman