Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Siri TV

Ramadan Berteduh Syawal


RamadanBerteduhSyawal

Pengarah: Ellie Suriati Omar

Penulis: Mazelan Manan

Pelakon: Beto Khushairy, Sari Yanti, Ku Fridah, Adik Luvvna, Mak Jah, Azry Iskandar, Zahiril Adzim, Harun Hashim, Azza AF

Produksi: Enuja Production Sdn Bhd

Tarikh Tayangan: 27 Julai 2015 (8.30 malam)


Stesen Penyiar: Slot Skrin Di 9 (TV9)

Sinopsis

Drama Ramadan Berteduh Syawal ini mengisahkan Khairol yang bekerja sebagai penghantar cepat, dibuang kerja dengan notis 24 jam selepas dokumen penting pelanggan hilang ketika berada dalam tanggungjawabnya selepas dia menandatangani borang penerimaan barang yang diserahkan oleh Sara, kerani syarikatnya bekerja. Disebabkan itu, dia mula tertekan. Ibunya, Mak Esah memintanya bersabar, tetapi isterinya, Serena risau mereka akan berdepan dengan masalah kerana terpaksa membayar ansuran bulanan barang kemas yang dibeli sempena ulangtahun perkahwinan mereka.
Khairol yang mudah menggelabah, merungut mengenai perkara ini membuatkan Serena merungut kerana dia tidak pernah meminta atau memaksa suaminya membelikan barangan kemas ini.
Dia memberikan cadangan agar Khairol memulangkan barangan kemas ini kepada Kak Ani, penjual barang kemas itu namun, Kak Ani enggan menerima kerana menganggap barangan kemas ini adalah barang terpakai.