Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Trivia

Raikan Hari Kebangsaan Dengan Rancangan Tempatan Yang Menarik Di Disney+ Hotstar

Merdeka ini, raikan bakat-bakat pelakon, penulis dan pembikin filem Malaysia dengan beberapa rancangan kegemaran tempatan yang tersedia untuk distrim di Disney+ Hotstar!

Dari rancangan mesra keluarga hingga ke drama yang tidak dapat dilupakan, berikut adalah enam rancangan hebat untuk ditambahkan ke senarai tontonan anda pada hujung minggu yang akan datang.

1. Club Mickey Mouse Musim Ke-4

Tonton tujuh Mouseketeers muda Malaysia yang berbakat ini dalam episod khas Club Mickey Mouse, “Better Together” tayangan perdana bersempena Hari Kemerdekaan pada 25 Ogos, dalam produksi asli aksi langsung Disney+ Hotstar yang akan dikeluarkan di Malaysia! Dengan lagu, tawa, keseronokan dan permainan, ada banyak lagi yang dapat dinikmati oleh keluarga.

2. Ayahanda

Sebuah drama yang menyayat hati dan memprovok pemikiran, Ayahanda menceritakan kisah seorang imam kampung yang menghadapi cabaran ketika kampungnya berusaha menggantinya dengan seseorang yang lebih muda, sementara juga berjuang untuk berhubungan dengan anak-anaknya. Sejak tayangan perdana pada bulan Julai, siri TV ini telah menjadi kegemaran peminat di platform ini.

3. Ada Hantu

Blockbuster terbaru yang ditayangkan secara eksklusif di Disney+ Hotstar, Ada Hantu menandakan debut arahan Hairul Azreen dan telah mendapat ulasan positif daripada peminat. Menangkap skeptis supernatural Aliff yang cuba membuktikan bahawa hantu tidak wujud dengan mencabar rakan-rakannya untuk bermalam di rumah lama yang terbengkalai. Tetapi seiring dengan perjalanan malam, dia segera menyedari bahawa rumah itu bukan semua yang dia bayangkan.

4. Anak Sena

Seorang guru muda berusaha membimbing dan mengasah bakat para pelajarnya dalam komuniti Orang Asli dalam kisah pengorbanan dan ketekunan ini yang pasti dapat menarik hati anda. Tayang perdana pada 26 Ogos, tonton minisiri ini terlebih dahulu di Disney+ Hotstar dari jam 7 pagi dan seterusnya menjelang pelancarannya di televisyen.

5. Terlerai Noktah

Jangan ketinggalan menonton minisiri psiko-thriller ini yang dihasilkan khas untuk penonton yang paling berani. Mengisahkan jururawat di hospital psikiatri yang terperangkap dalam misteri apabila rentetan kejadian aneh berlaku setelah pesakit baru dimasukkan. Tayangan perdana pada 26 Ogos, strim minisiri ini terlebih dahulu di Disney+ Hotstar dari jam 7 pagi dan seterusnya menjelang pelancarannya di televisyen.

6. Upin & Ipin Musim 13

Siri animasi kegemaran ramai Upin & Ipin kembali dalam musim yang serba baru – dengan penggembaraan dan pelajaran kehidupan seharian baru pasti akan menggembirakan penonton muda di seluruh negara!

Strim rancangan hit kegemaran yang lain seperti Mukhsin, Roh, Guang, KL Special Force, J2: J Retribusi, Upin & Ipin: The Lone Gibbon Kris (Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal), The Kid from The Big Apple 2: Before We Forget, Ejen Ali The Movie dan banyak lagi di Disney+ Hotstar, dengan lebih daripada 800 filem dan 18,000 episod tersedia dengan harga langganan RM54.90 selama tiga bulan di DisneyPlusHotstar.my atau melalui aplikasi Disney+ Hotstar pada peranti Android dan iOS. Pelanggan Astro juga dapat menikmati pakej khas yang terdapat di Astro.

 

Related posts

5 Animasi Tempatan Untuk Memberi Hiburan Kepada Kanak-Kanak Pada Hari Malaysia Ini

Kakimuvee

5 Sebab Kenapa “Squid Game” Akan Menjadi Siri Netflix Kegemaran Anda

Zulaikha

The Many Malaysian Faces on Netflix

Zulaikha

6 Actors Who Took On Their Own Stunts and Nailed It

Zulaikha

7 Surprising Things You Probably Didn’t Know About the Cast of Money Heist

Zulaikha

5 Rancangan Tempatan Yang Pernah Kita Tonton Sewaktu Kecil

Kakimuvee

Leave a Comment