Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Poster Teaser “Coming 2 America”: Sekuel Ada di Mahkota

Amazon Studios telah mengeluarkan poster teaser terbaru dari sekuel yang dinantikan, Coming 2 America yang dipimpin Eddie Murphy. Trailer rasmi akan dilancarkan esok.

Filem terbaru ini dijadualkan tayangan pada 5 Mac 2021, eksklusif di Prime Video. Anda boleh saksikan poster dibawah. 

Ditetapkan di negara beraja Zamunda yang subur, Coming 2 America terus mengikuti Raja Akeem yang baru dinobatkan dan orang yang dipercayainya, Semmi memulakan penggembaraan lucu yang membuat mereka melintasi dunia dari negara Afrika mereka yang hebat ke wilayah Queens , New York – di mana semuanya bermula.

Eddie Murphy kembali sebagai Akeem bersama-sama Arsenio Hall sebagai Semmi, James Earl Jones sebagai King Jaffe Joffer, Shari Headley sebagai Queen Lisa, John Amos sebagai Cleo McDowell dan Louie Anderson sebagai Maurice. 

Turut menyertai barisan pelakon adalah Wesley Snipes, Leslie Jones, Tracy Morgan, Jermaine Fowler, Bella Murphy, Rotimi, KiKi Layne, Nomzamo Mbatha dan Teyana Taylor. Coming 2 America diarahkan oleh Craig Brewer dari lakon layar yang ditulis oleh pencipta sitcom black-ish, Kenya Barris, Barry W. Blaustein dan David Sheffield. 

Filem asal diarahkan oleh John Landis pada tahun 1988 dan dibintangi Murphy sebagai putera Afrika yang kaya yang datang ke Queens, New York dengan menyamar sebagai lelaki miskin untuk mencari pengantin perempuan. Ia menjadi hit box-office dengan kutipan di seluruh dunia lebih dari $ 280 juta.

Related posts

Filem “The Flash” Sudah Mulakan Penggambaran, Michael Keaton Sah Kembali Sebagai Batman

Kakimuvee

Tiga Pengarah Ketuai Projek Sekuel “Spider-Man: Into the Spider-Verse”

Kakimuvee

Paul Dano & Kunal Nayyar Bintangi Filem Netflix “Spaceman”

Kakimuvee

Joe Manganiello Dedah Kenapa Deathstroke Mahu Bunuh Batman

Kakimuvee

Teaser Rasmi “Shang-Chi And The Legend Of The Rings” Perkenalkan Superhero Baru Dan.. The Mandarin

Kakimuvee

Christian Bale Botakkan Kepala Demi Wataknya Dalam Filem “Thor: Love & Thunder”

Kakimuvee