Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaSlot Tempatan

Polis Evo 3 Kutip RM1.3 Juta Pada Tayangan Awal


Filem terbaru Syafiq Yusof, Polis Evo 3 telah membuat tayangan awalnya semalam, dan prestasi yang ditunjukkan filem itu sangat memberangsangkan apabila berjaya mengutip RM1.3 juta.

Walaupun menghadapi saingan segit dari filem blockbuster Hollywood seperti Guardians of the Galaxy Vol. 3 dan Fast X, ia tidak menghalang Polis Evo 3 untuk mencapai tersebut. Ulasan awal yang sangat positif menjadi salah satu faktor yang mendorong para penonton untuk hadir menyaksikan filem itu lebih awal. 

Diarahkan oleh Syafiq Yusof, Polis Evo 3 menyaksikan kepulangan Shaheizy Sam dan Zizan Razak yang meneruskan peranan mereka sebagai Inspektor Khai dan Inspektor Sani. Mereka berdua turut disertai pelakon seperti Sharnaaz Ahmad, Syafiq Kyle, Fauzi Nawawi, Douglas Lim, Nora Danish dan Eyka Farhana.

“Inspektor Khai dan Inspektor Sani kembali dengan misi terbaru dan kali ini pasukan mereka disertai Inspektor Dani, Inspektor Julie dan Inspektor Dell yang mempunyai kepakaran berbeza,” menurut sinopsis.

“Sebuah letupan di Pulau Pinang yang telah membunuh ratusan mangsa termasuk seorang anggota polis kini dalam siasatan Inspektor Sani dan Khai. Keadaan bertambah rumit apabila sasaran seterusnya adalah Inspektor Khai. Persahabatan Inspektor Khai dan Inspektor Sani diuji apabila menyedari suspek yang diburu mempunyai kaitan dengan kisah silam Inspektor Khai.”


Polis Evo 3 kini sedang ditayangkan di pawagam tempatan. 

REVIEW POLIS EVO 3


Related posts

Unifi TV Melancarkan Kandungannya Sendiri

Kakimuvee

Astro raih 16 anugerah di Asian Academy Creative Awards 2023

Kakimuvee

Sepahtu Reunion Live Tour Tawan Johor Bahru Oktober Ini

Kakimuvee

WALID Angkat Isu Penculikan Kanak-Kanak, Sarat Dengan Aksi Seni Mempertahankan Diri Silat

Kakimuvee

Anwar: The Untold Story Menduduki Carta Top 10 Netflix Malaysia

Kakimuvee

Review Filem: Malbatt Misi Bakara (2023)

Kakimuvee