Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Pesawat Terhempas Semasa Pengambaran Filem Tom Cruise, Mena

tom-cruise759

Sebuah kapal terbang terhempas semasa melakukan sesi pengambaran filem terbaru Tom Cruise, Mena yang menyebabkan dua orang terbunuh dan seorang lagi dalam keadaan parah pada Jumaat malam yang lalu di Medellin, Colombia.

Tom Cruise yang juga juruterbang tidak berada didalam kapal tersebut. Antara yang terbunuh adalah Alan David Purwin, juruterbang berbangsa Amerika dan juruterbang berasal dari Colombia, Carlos Berl, manakalah yang cedera ialah Jimmy Lee Garland.

Purwin adalah pengasas dan presiden syarikat Helinet Technologies yang menyediakan perkhidmatan teknologi surveillance udara kepada penguatkuasa undang-undang dan agensi kerajaan Amerika. Beliau juga terlibat dalam beberapa pengambaran filem terkenal seperti Transformers, Pearl Harbor dan Pirate of the Caribbean.

Agensi tempatan memberitahu, cuaca buruk penyebab pesawat dua enjin Aerostar terhempas di gunung Alto de la Clarita.

“An aircraft carrying crew members crashed while returning to Enrique Olaya Herrera Airport in Medellin following production wrap on the film ‘Mena’ resulting in two fatalities,” a Universal spokesperson said in a statement. “Further details are not available at this time. On behalf of the production, our hearts and prayers go out to the crew members and their families at this difficult time.”

Related posts

Chris Pratt Bintangi Filem Super Mario Bros.

Kakimuvee

Trailer Antarabangsa Dune Menampilkan Banyak Rakaman Terbaru

Kakimuvee

Trailer Red Band Animasi “Injustice” Tunjuk Kekejaman Superman

Kakimuvee

Venom: Let There Be Carnage Akan Ditayangkan Di Pawagam Malaysia 11 November Ini

Kakimuvee

Riot Games & Netflix Dedahkan Poster Karakter “Arcane” & Barisan Pelakon Suara

Kakimuvee

Poster Karakter “Venom: Let There Be Carnage” Menampilkan Watak-Watak Utama

Kakimuvee

Leave a Comment