Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Pengarah ‘Platoon’ Oliver Stone Menganggap ‘John Wick 4’ Sebagai Menjijikkan.


Awal tahun ini, John Wick: Chapter 4 telah ditayangkan di pawagam, dan mendapat pujian melambung dari pengkritik dan penonton.

Filem aksi thriller lakonan Keanu Reeves itu menampilkan pembunuh upahan ikonik yang telah memberikan adegan-adegan aksi yang cukup hebat, dari aksi pertarungan sehinggalah kejar mengejar.

Dan, yang pasti, adegan pertarungan ditangga semasa Wick menuju ke lokasi aksi pertempuran menjadi bualan penonton serata dunia. 

Bagaimanapun, tidak semua menyukai John Wick. Baru-baru, seorang pengarah veteran Hollywood telah mengeluarkan komen negatif terhadap filem tersebut. 

Stone, yang mengarahkan filem klasik Platoon dan Natural Born Killers, telah berkongsi pandangan negatifnya tentang filem aksi era moden ini. 


“Saya telah menonton John Wick 4 semasa berada dalam kapal terbang.” kata Stone kepada Variety

“Bercakap tentang kelantangan. Saya rasa filem itu menjijikkan di luar kepercayaan. menjijikkan. Saya tidak tahu apa yang orang fikirkan. Mungkin saya sedang menonton G.I. Joe ketika saya masih kecil. Tetapi [Keanu Reeves] membunuh, apa, tiga, empat ratus orang dalam filem sialan itu.”

“Dan sebagai seorang anggota tentera veteran, saya perlu memberitahu anda, tidak satu pun dalam filem itu boleh dipercayai. Saya sedar ia adalah filem, tetapi ia menjadi permainan video berbanding filem.”

“Ia hilang sentuhan dengan realiti. Penonton mungkin suka permainan video. Tetapi saya bosan dengannya. Berapa banyak kereta boleh rempuh? Berapa banyak aksi yang boleh anda lakukan? Apakah perbezaan antara Fast and Furious dengan beberapa filem lain?”

“Sama ada watak Marvel atau hanya manusia seperti John Wick, ia tidak memberi sebarang perbezaan. Ia tidak boleh dipercayai.”

Kepada peminat John Wick, apa pendapat anda tentang komen yang diberikan oleh salah seorang pengarah veteran terkenal Hollywood itu?


Related posts

Lionsgate Sedang Membangunkan Filem Kelima John Wick & Tiga Filem Spin Off

Kakimuvee

Keanu Reeves Berminat Sertai ‘John Wick: Chapter 5’, Jika Bab Seterusnya Dirancang

Kakimuvee

Penamat Alternatif ‘John Wick 4’ Telah Dirakam, Tetapi Dibuang Selepas Tayangan Ujian

Kakimuvee

Box Office: John Wick Lagi Laku Dari Shazam! Fury of the Gods

Kakimuvee

Review Filem: John Wick: Chapter 4 (2023)

Kakimuvee

Rating Awal Rotten Tomatoes ‘John Wick: Chapter 4’ Telah Didedahkan

Kakimuvee