Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Penerbit Sahkan Skrip Musim 2 One Piece Telah Siap


Siri aksi-langsung Netflix One Piece telah menamatkan musim pertamanya selepas lapan episod.

Memandangkan peminat tertanya-tanya bilakan musim terbaru akan tiba, penerbit siri ini telah menawarkan kemas kini One Piece Musim 2.

Penerbit siri, Marty Adelstein telah memberitahu Variety bahawa skrip untuk musim kedua telahpun tersedia.

Presiden Tomorrow Studios Becky Clements bahkan menawarkan jangkaan masa untuk kepulangan siri itu ke Netflix sebaik sahaja mogok SAG-AFTRA dan WGA berakhir.

“Secara realistik, mudah-mudahan, setahun lagi, jika kita bergerak dengan cepat, dan itu adalah kemungkinan,” kata Clements. “Di suatu tempat antara setahun dan 18 bulan, kami boleh bersedia untuk siaran.”


Siri Netflix, diterbitkan oleh Oda-Sensei, menceritakan permulaan kisah Luffy, memperkenalkan peminat sedia ada dan penonton baharu kepada lelaran aksi langsung watak, antagonis dan destinasi kegemaran peminat manga.

Ia akan diterajui oleh Iñaki Godoy sebagai Luffy, Mackenyu sebagai Rorona Zoro, Emily Rudd sebagai Nami, Jacob Romero Gibson sebagai Usopp, dan Taz Skylar sebagai Sanji.

Pelakon tambahan termasuklah Morgan Davies sebagai Koby, Ilia Isorelýs Paulino sebagai Alvida, Aidan Scott sebagai Helmeppo, Jeff Ward sebagai Buggy, McKinley Belcher III sebagai Arlong, Vincent Regan sebagai Garp dan Peter Gadiot sebagai Shanks. 

One Piece ditulis oleh Steven Maeda (The X-Files), yang juga akan bertindak sebagai showrunner dan penerbit eksekutif, bersama dengan penulis Matt Owens (Agents of SHIELD) yang juga penerbit eksekutif.

Mereka disertai oleh Marty Adelstein dan Becky Clements dari Tomorrow Studios (Snowpiercer, Cowboy Bebop), yang juga akan menerbitkan siri ini bersama pengarang manga asal Eiichiro Oda.

ONE PIECE ialah siri manga terlaris sepanjang zaman, dan siri Netflix akan menjadi adaptasi aksi langsung pertama francais itu. Saga epik pengembaraan di lautan luas, manga asal mengikuti pengembaraan Luffy, seorang lelaki muda yang bersemangat dengan aspirasi tunggal untuk menjadi “Raja Lanun” dan krew setianya, The Straw Hats.


Related posts

Kejayaan Filem Pertama Dorong Netflix Pesan Filem Sekuel Troll

Kakimuvee

Teaser Trailer Percy Jackson and The Olympians Pratonton Adaptasi Terbaru Disney+

Kakimuvee

[VIDEO] Netflix Sahkan Perancangan One Piece Musim 2

Kakimuvee

Anime Yang Dinantikan “TOKYO REVENGERS: TENJIKU ARC” Akan Membuat Debut Di Disney+ Hotstar Pada 4 Oktober Ini

Kakimuvee

Zachary Levi Menggantikan Tempat Mel Gibson Dalam Chicken Run: Dawn of the Nugget, Tonton Trailer Pertama Disini

Kakimuvee

Teaser Trailer Loki Musim 2 Usik Penggembaraan Masa Tom Hiddleston Seterusnya

Kakimuvee