Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
BeritaStreamingVideo

Pelakon Suara Anime Jepun Kembali Ke Luatan Dalam Adaptasi Live-Action ‘One Piece’ Netflix


Peminat di Ekspo Anime 2023 di Los Angeles adalah orang pertama yang menonton video Mayumi Tanaka, suara anime asal Monkey D. Luffy, mengalu-alukan Iñaki Godoy ke Straw Hats dengan pemberian simbolik topi jerami ikonik Luffy.

Semua pelakon suara asal Jepun akan menyertai Mayumi Tanaka untuk menghidupkan versi bahasa Jepun aksi langsung One Piece — dengan Kazuya Nakai sebagai Roronoa Zoro, Akemi Okamura sebagai Nami, Kappei Yamaguchi sebagai Usopp dan Hiroaki Hirata sebagai Sanji.

“Saya telah menyumbang suara Luffy selama lebih daripada 23 tahun sekarang, dan saya fikir setiap orang mempunyai sedikit Luffy di dalam hati mereka.”

“Iñaki, yang melakonkan watak Luffy dalam siri aksi langsung ini, sangat menyeronokkan dan menggembirakan sehingga dia benar-benar menjadikan Luffy yang sempurna! Saya sangat gembira kerana dapat menyuarakan Luffy dalam adaptasi ini juga.”

“One Piece ialah cerita yang perkataan dan imejnya boleh bergema dengan anda dalam cara yang berbeza bergantung pada situasi atau perspektif anda pada bila-bila masa, membolehkan penemuan baharu sepanjang masa.”


“Dan sudah tentu, tiada apa yang akan membawa saya kegembiraan yang lebih besar daripada jika orang yang tidak pernah mengalami One Piece boleh menjadi sebahagian daripada keluarga bermula dengan rancangan ini,” kongsi Mayumi Tanaka.

Berikut ada pelakon suara asal Jepun dan watak mereka: 

Nama Karakter

Pelakon Suara Jepun

Monkey D. Luffy

Mayumi Tanaka

Roronoa Zoro

Kazuya Nakai

Nami

Akemi Okamura

Usopp

Kappei Yamaguchi

Sanji

Hiroaki Hirata

Siri Netflix, diterbitkan oleh Oda-Sensei, menceritakan permulaan kisah Luffy, memperkenalkan peminat sedia ada dan penonton baharu kepada lelaran aksi langsung watak, antagonis dan destinasi kegemaran peminat manga.

Ia akan diterajui oleh Iñaki Godoy sebagai Luffy, Mackenyu sebagai Rorona Zoro, Emily Rudd sebagai Nami, Jacob Romero Gibson sebagai Usopp, dan Taz Skylar sebagai Sanji.

Pelakon tambahan termasuklah Morgan Davies sebagai Koby, Ilia Isorelýs Paulino sebagai Alvida, Aidan Scott sebagai Helmeppo, Jeff Ward sebagai Buggy, McKinley Belcher III sebagai Arlong, Vincent Regan sebagai Garp dan Peter Gadiot sebagai Shanks. 

One Piece ditulis oleh Steven Maeda (The X-Files), yang juga akan bertindak sebagai showrunner dan penerbit eksekutif, bersama dengan penulis Matt Owens (Agents of SHIELD) yang juga penerbit eksekutif.

Mereka disertai oleh Marty Adelstein dan Becky Clements dari Tomorrow Studios (Snowpiercer, Cowboy Bebop), yang juga akan menerbitkan siri ini bersama pengarang manga asal Eiichiro Oda.

ONE PIECE ialah siri manga terlaris sepanjang zaman, dan siri Netflix akan menjadi adaptasi aksi langsung pertama francais itu. Saga epik pengembaraan di lautan luas, manga asal mengikuti pengembaraan Luffy, seorang lelaki muda yang bersemangat dengan aspirasi tunggal untuk menjadi “Raja Lanun” dan krew setianya, The Straw Hats.


Related posts

Kejayaan Filem Pertama Dorong Netflix Pesan Filem Sekuel Troll

Kakimuvee

Teaser Trailer Percy Jackson and The Olympians Pratonton Adaptasi Terbaru Disney+

Kakimuvee

[VIDEO] Netflix Sahkan Perancangan One Piece Musim 2

Kakimuvee

Anime Yang Dinantikan “TOKYO REVENGERS: TENJIKU ARC” Akan Membuat Debut Di Disney+ Hotstar Pada 4 Oktober Ini

Kakimuvee

Penerbit Sahkan Skrip Musim 2 One Piece Telah Siap

Kakimuvee

Zachary Levi Menggantikan Tempat Mel Gibson Dalam Chicken Run: Dawn of the Nugget, Tonton Trailer Pertama Disini

Kakimuvee