Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Pacific Rim: Uprising Kutip $150.5 Juta Seluruh Dunia

Filem terbaru terbitan Legendary Pictures dan Universal Pictures, Pacific Rim: Uprising kutipn $150.5 juta dolar seluruh dunia pada minggu pertama tayangannya. Sekuel arahan Steven S. DeKnight itu mencatatkan kutipan domestik sebanyak $28 juta, kurang $9.3 juta untuk menyamai kutipan filem pertama arahan Guillermo del Toro.

Sebanyak 61 buah negara telah menayangkan filem kedua Pacific Rim ini dengan kutipan merupakan penyumbang terbesar kutipan tiket sebanyak $65 juta dolar, manakala sejumlah $57.5 juta dolar dari negara-negara lain. Kutipan keseluruhan antarabangsa filem Pacific Rim: Uprising mencecah $122.5 juta.

Filem yang dibintangi oleh  John Boyega, Scott Eastwood, Cailee Spaeny, Jing Tian, Rinko Kikuchi, Adria Arjona,Burn Gorman, dan Charlie Day merupakan kesinambungan dari filem pertama dan telah menelan belanja sebanyak $150 juta untuk penghasilan sekuel kali ini.

Pacific Rim: Uprising kini sedang ditayangkan rancank dipawagam-pawagam tempatan. Anda boleh baca review filem Pacific Rim: Uprising dari Kakimuvee dengan link pautan disini.

Related posts

Keanu Reeves Berminat Untuk Mengulangi Watak Constantine

Kakimuvee

Lelaki Korea Utara Dihukum Mati Selepas Menyeludup ‘Squid Game’ Ke Negaranya

Kakimuvee

Doctor Strange Bertemu Doc Ock Dalam TV Spot Terbaru Spider-Man: No Way Home

Kakimuvee

Netflix & Riot Game Umum Musim Kedua ‘ARCANE’

Kakimuvee

Strim DUNE Di HBO GO Mulai 2 Disember

Kakimuvee

Keanu Reeves Tidak Mahu Neo & John Wick Dijadikan Karakter Dalam Permainan Video Mortal Kombat

Kakimuvee

Leave a Comment