Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

OKU Pendengaran, Lauren Ridloff Kongsi Cabaran Di Set Penggambaran “Eternals”

Lauren Ridloff (The Walking Dead) tidak lama lagi akan membuat debut MCU sebagai Makkari dalam filem terbaru Marvel, Eternals. Sebagai seorang pelakon OKU pendengaran, Ridloff berbicara mengenai cabaran dan kekecewaan yang dia alami ketika menjalani penggambaran. 

Semasa wawancara dengan The NY Times, Ridloff menjelaskan kesulitan ketika merakam adegan di mana dia tidak dapat mendengar isyarat dialognya. Namun, masalah itu diselesaikan selepas Angelina Jolie (Thena) memberikan cadangan yang cuku bijak. 

“Dalam beberapa adegan, saya harus menghadap dinding. Sebagai orang pekak, bagaimana anda memberi isyarat kepada saya? Pada satu ketika, saya berkongsi kekecewaan saya kepada Angelina Jolie. Dan, dia segera memberi cadangan: mengapa kita tidak menggunakan pen laser yang boleh dipadamkan dengan kesan khas?”

“Itu adalah momen ‘Aha, wow’,” katanya lagi. “Setiap kali saya memandang dinding, jurubahasa akan menggunakan pen laser untuk membuat bulatan di dinding – ‘bergolek, bergolek, bergulir’ – dan apabila ianya hilang, itu bermaksud, ‘Action!'”

Ridloff turut menyatakan betapa penting buatnya apabila dapat membawa watak superhero pekak ke layar lebar: “Dua anak lelaki saya, yang juga cacat pendengaran, akan membesar di dunia di mana terdapat pahlawan super yang pekak … ini bermakna mereka akan dapat berangan dengan lebih ‘liar’. “

Sementara itu, gambar terbaru Lauren Ridloff sebagai Makkari telah didedahkan kepada umum. Anda boleh lihatnya dibawah:

Berdasarkan komik berjudul sama karya Jack Kirby, Eternals menyambut pasukan superhero baru yang menarik ke Marvel Cinematic Univers. Kisah epik ini, yang merangkumi ribuan tahun dahulu, menampilkan sekumpulan pahlawan abadi yang dipaksa keluar dari bayang-bayang untuk bersatu kembali menentang musuh tertua manusia, The Deviants. 

Barisan pelakon hebat terdiri daripada Richard Madden sebagai Ikaris yang sanagt kuasa, Gemma Chan sebagai Sersi – penyayang umat manusia, Kumail Nanjiani sebagai Kingo berkuasa kosmik, Lauren Ridloff sebagai Makkari – pahlawan yang sangat pantas, Brian Tyree Henry sebagai pencipta pinta, Phastos, Salma Hayek sebagai Ajax, pemimpin yang bijaksana, Lia McHugh sebagai Sprite yang setia muda tetapi berjiwa dewasa, Don Lee sebagai Gilgamesh yang kuat, Barry Keoghan sebagai penyendiri Druig, dan Angelina Jolie sebagai pahlawan hebat Thena. Kit Harington memainkan peranan sebagai Dane Whitman.

Pemenang Oscar Chloe Zhao mengarahkan filem ini dan turut menulis lakon layar bersama Matthew k. Firpo dan Ryan Firpo. Presiden Marvel Studios, Kevin Feige berfungsi sebagai penerbit.

Related posts

Denzel Washington Sahkan Projek Seterusnya Adalah “The Equalizer 3”

Kakimuvee

Andrew Garfield Berbohong Pada Emma Stone Tentang Kepulangannya Sebagai Spider-Man

Kakimuvee

Disney+ Hotstar Debut Treler Baharu Untuk Siri Marvel Studios “Moon Knight”

Kakimuvee

Nick Creegan Mengambil Inspirasi Dari Jared Leto Untuk Lakonkan Watak Joker

Kakimuvee

Leslie Grace Kongsi Gambar Pertama Barbara Gordon Dengan Sut Penuh Batgirl

Kakimuvee

Poster & Gambar Terbaru ” Uncharted” Goda Aksi Yang Mendebarkan

Kakimuvee

Leave a Comment