Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Siri TV

Oh My English: Oh My Goat – Come Baaack


OMG_ComeBaaack

ASTRO telahĀ mengumumkan pelancaran satu lagi telemovie untuk peminat siri komedi pendidikan Oh My English! (OME!) iaituĀ Oh My English: Oh My Goat – Come Baaack.

Telemovie khas ini merupakan telemovie yang keempat selepas Oh My Ganu!, Oh My English ā€“ Hello America and Oh My English: Villa Isabellaaa!

Telemovie ini diarahkan oleh Shamyl Othman dan Umi Omar, ia menceritakan kisah Henry Middleton (Zain Saidin) pengalaman sebagai guru sukarela dan perjalanan yang mencabar beliau di Kampung Dalam Ayer, Malaysia.

Berhadapan dengan kekurangan kemudahan, Mr Middleton mendapat ketenangan Cik Kam Ambing, seekor kambing kampung (disuarakan oleh Jihan Muse, pemenang Anugerah Pelawak Wanita Terbaik di Anugerah Lawak Warna 2015).

Abam Bocey (pemenang Anugerah Pelawak Lelaki Terbaik dalam Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014) membawa penampilan khas sebagai ‘Mel’, pemangku penghulu Kampung Dalam Ayer.


Mel kemudian menugaskan Encik Middleton dengan tugas yang sukar; berurusan dengan pelajar-pelajar SK Ayer Dalam, Leela (Kashika dari Ceria Popstar), Abu (Haiqal Eqmal) dan Izz Illham (Hafiz), yang jauh lebih berminat untuk mengenakan guru baru mereka itu daripada belajar.

Sementara itu, hubungan Encik Ariff (Nazrief Nazri) dan Cikgu Ayu (Tiz Zaqyah) bertambah rapat. Untuk menghalang hubungan hubungan mereka dari mekar, bekas pelajar Mr Middleton membuat keputusan untuk membuat lawatan mengejut.

Kemunculan Jojie (Nadiya Nisaa), Zack (Juzzthin), Taylor Marie Smith (Juliana Evans) dan See You Soon (Roax Tan) di Kampung Dalam Ayer meninggalkan Mr Middleton dalam dilema – adakah dia patut terus tinggal di Kampung Dalam Ayer atau pulang ke SMK Ayer Dalam?

Telemovie ini juga akan bintang Jasmin Hamid sebagai ibu Encik Ariff. Pastikan untuk menonton Oh My English: Kambing Oh My – Datang Baaack !! untuk mengetahui bagaimana plot ini menarik merombak satu persatu benda.

Oh My English: Oh My Goat – Come Baaack akan disiarkan di Astro TVIQ (saluran 610) , Astro Maya HD (saluran 135) dan Astro Prima (saluran 105) pada 5 September 2015 pada


Related posts

5 Pasangan Selebriti Paling Romantik

Kakimuvee