Berita

Novel READY PLAYER TWO Akan Dilancarkan November Ini.

Views

Berita baik buat pembaca novel yang meminati filem Ready Player One. Penulis novel Ernest Cline mengumumkan bahawa novel sekuel Ready Player Two bakal dilancarkan 24 November ini. Pengumuman dibuat semasa sesi siaran langsung yang membincangkan filem adaptasi Ready Player One arahan Steven Spielberg.

Novel asal telah dilancarkan pada tahun 2011 dan segera menjadi hit, menduduki tempat pertama dan menjadi novel terlaris New York Times lebih 100 minggu berturut-turut.

Adaptasi novel pertama berjaya menjana pendapatan sebanyak $582 juta dolar seluruh dunia, yang menjadikannya filem terlaris Spielberg sejak Indiana Jones 2008 dan Kingdom of the Crystal Skull. 

Filem Ready Player One berlatarbelakangkan zaman 2045 dimana dunia dalam keadaan kacau bilau. Apabila pencipta dunia realiti maya OASIS mati, penciptanya telah melancarkan video di mana dia mencabar semua pengguna OASIS untuk mencari ‘easter egg’ yang tersembunyi dalam permainannya sebelum kematiannya, Pemenangnya akan memiliki kekayaannya yang cukup banyak

Tinggalkan Balasan

shares
Enable Notifications    Ok No thanks