Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Normal Baharu: Hollywood Guna CGI Untuk Babak Intim

Pandemik COVID-19 menyaksikan banyak sektor ekonomi dan kehidupan masyarakat berubah kearah normal baharu. Penggambaran filem, siri televisyen mahupun iklan tidak terkecuali dalam mempraktikkan norma baharu dalam aktiviti bagi membendung penularan virus COVID-19.

Dalam melaksanakan normal baharu dalam aktiviti penggambaran, studio-studio di Hollywood akan dipaksa untuk mencari cara inventif sebelum dibenarkan kembali ke perniagaan pembikinan filem.


Menurut laporan The Sun, banyak perubahan yang perlu dipatuhi pihak studio, dan ini termasuklah babak-babak intim dimana ia tidak akan dirakam secara sebenar, sebaliknya dibuat dengan menggunakan kesan visual.

Berdasarkan dokumen 22 muka surat yang dikeluarkan The Film Editors Trade Association, garis panduan telah menetapkan bahawa ‘momen hubungan dekat’ harus “ditulis semula, dibuang atau dibuat dengan menggunakan CGI”. Ini bermakna, babak ciuman  – yang sebahagian besarnya menjadi antara babak dalam filem atau rancangan televisyen – turut dibuat dengan menggunakan kesan visual

Peraturan tersebut tersebuat merupakan salah satu daripada garis panduan yang ditetapkan badan berkenaan, dan turut melibatkan penggunaan topeng muka, persekitaran baru untuk penonton dan prosedur mencuci tangan.

Related posts

Samuel L. Jackson Bergandingan Dengan Chris Pratt Dalam Filem Animasi Terbaru “Garfield”

Kakimuvee

Kutipan Terkumpul “Doctor Strange 2” Kini Melebihi AS$800 Juta

Kakimuvee

Warner Bros. Umum Tarikh Tayangan “Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” Di HBO Max

Kakimuvee

Trailer Pertama “Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One” Telah Didedahkan

Kakimuvee

Trailer & Poster Terbaru “Thor: Love and Thunder” Soroti Penjahat Gorr the God Butcher

Kakimuvee

Astro Shaw Dapat Lesen Hak Cipta Untuk Hasilkan Filem Aksi Langsung “Keluang Man”

Kakimuvee

Leave a Comment