Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Normal Baharu: Hollywood Guna CGI Untuk Babak Intim

Pandemik COVID-19 menyaksikan banyak sektor ekonomi dan kehidupan masyarakat berubah kearah normal baharu. Penggambaran filem, siri televisyen mahupun iklan tidak terkecuali dalam mempraktikkan norma baharu dalam aktiviti bagi membendung penularan virus COVID-19.

Dalam melaksanakan normal baharu dalam aktiviti penggambaran, studio-studio di Hollywood akan dipaksa untuk mencari cara inventif sebelum dibenarkan kembali ke perniagaan pembikinan filem.

Menurut laporan The Sun, banyak perubahan yang perlu dipatuhi pihak studio, dan ini termasuklah babak-babak intim dimana ia tidak akan dirakam secara sebenar, sebaliknya dibuat dengan menggunakan kesan visual.

Berdasarkan dokumen 22 muka surat yang dikeluarkan The Film Editors Trade Association, garis panduan telah menetapkan bahawa ‘momen hubungan dekat’ harus “ditulis semula, dibuang atau dibuat dengan menggunakan CGI”. Ini bermakna, babak ciuman  – yang sebahagian besarnya menjadi antara babak dalam filem atau rancangan televisyen – turut dibuat dengan menggunakan kesan visual

Peraturan tersebut tersebuat merupakan salah satu daripada garis panduan yang ditetapkan badan berkenaan, dan turut melibatkan penggunaan topeng muka, persekitaran baru untuk penonton dan prosedur mencuci tangan.

Related posts

Kisah Persahabatan Antara Seorang Remaja & Robotnya Yang Rosak Dalam Trailer “Ron’s Gone Wrong”

Kakimuvee

Netflix Umum Tarikh Tayangan Filem Aksi-Thriller “Kate” Lakonan Mary Elizabeth Winstead

Kakimuvee

Bill Skarsgård Sertai “John Wick: Chapter 4”

Kakimuvee

Gambar BTS Terbaru “Indiana Jones 5” Memaparkan Kepulangan Semula Harrison Ford

Kakimuvee

Spin-Off “A Quiet Place” Akan Ditayangkan Pada 2023

Kakimuvee

Donnie Yen Sertai Barisan Pelakon “John Wick: Chapter 4”

Kakimuvee

Leave a Comment

Add your own review

Rating