Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Normal Baharu: Hollywood Guna CGI Untuk Babak Intim

Pandemik COVID-19 menyaksikan banyak sektor ekonomi dan kehidupan masyarakat berubah kearah normal baharu. Penggambaran filem, siri televisyen mahupun iklan tidak terkecuali dalam mempraktikkan norma baharu dalam aktiviti bagi membendung penularan virus COVID-19.

Dalam melaksanakan normal baharu dalam aktiviti penggambaran, studio-studio di Hollywood akan dipaksa untuk mencari cara inventif sebelum dibenarkan kembali ke perniagaan pembikinan filem.

Menurut laporan The Sun, banyak perubahan yang perlu dipatuhi pihak studio, dan ini termasuklah babak-babak intim dimana ia tidak akan dirakam secara sebenar, sebaliknya dibuat dengan menggunakan kesan visual.

Berdasarkan dokumen 22 muka surat yang dikeluarkan The Film Editors Trade Association, garis panduan telah menetapkan bahawa ‘momen hubungan dekat’ harus “ditulis semula, dibuang atau dibuat dengan menggunakan CGI”. Ini bermakna, babak ciuman  – yang sebahagian besarnya menjadi antara babak dalam filem atau rancangan televisyen – turut dibuat dengan menggunakan kesan visual

Peraturan tersebut tersebuat merupakan salah satu daripada garis panduan yang ditetapkan badan berkenaan, dan turut melibatkan penggunaan topeng muka, persekitaran baru untuk penonton dan prosedur mencuci tangan.

Related posts

Tonton Klip Terbaru Red Notice Yang Sarat Dengan Aksi

Kakimuvee

Trailer Army of Thieves Papar Kisah Silam Ludwig Dieter Yang Penuh Aksi

Kakimuvee

TUDUM: Ultraman Musim Ke-2 Dapat Poster Teaser Dari Netflix Menjelang Pelancarannya Pada Tahun Hadapn

Kakimuvee

TUDUM: Saksikan Klip Pembukaan ‘Cowboy Bepop’ Yang Sangat Klasik

Kakimuvee

TUDUM: Teaser Extraction 2 Tunjuk Nasib Chris Hemsworth Sebagai Tyler Rake

Kakimuvee

Chris Pratt Bintangi Filem Super Mario Bros.

Kakimuvee

Leave a Comment