Kakimuvee – Portal Informasi Perfileman
Berita

Nicolas Cage Tiada Perancangan Untuk Bersara Dari Dunia Lakonan


Nicolas Cage adalah salah seorang pelakon paling legenda di Hollywood. Dia telah membintangi banyak filem dan mencipta nama sebagai pelakon tidak gentar untuk menggambarkan apa jua watak. Walaupun ada yang berpendapat bahawa dua selayaknya bersara, Cage mengatakan dia langsung tidak mempunyai keinginan untuk berhenti berlakon. 

Bercakap kepada Entertainment Weekly dalam wawancara baru-baru ini, Cage ditanya mengenai prospek dia bersara dari dunia lakonan. Bersyukur kepada peminat pelakon itu, Cage mengatakan bahawa dia tidak mempunyai rancangan untuk melepaskan apa yang dia gemari.

“Tidak, tidak, tidak. Tidak tidak. Itu tidak akan berlaku,” ujarnya. 

“Untuk melakukan apa yang saya lakukan di pawagam adalah seperti malaikat penjaga bagi saya, dan saya memerlukannya. Saya lebih sihat ketika bekerja, saya memerlukan tempat yang positif untuk menggambarkan pengalaman hidup saya, dan pembikinan filem telah memberi saya perkara itu. Jadi saya tidak akan bersara.”

“Di mana kita sekarang, 117 filem? [Ketawa] Yang lucu ialah, hujah saya kepada orang yang mengatakan, ‘Anda terlalu banyak bekerja,’ adalah, ‘Saya suka bekerja, dan ia sihat, saya gembira ketika saya bekerja. Individu seperti Cagney dan Bogart, mereka telah membuat beratus-ratus filem.’ “


Walaupun apa tanggapan orang, Cage nampak lebih berminat untuk terus tampil di hadapan kamera. Filem terbarunya, Prisoners of the Ghostland, menyaksikan Cage menggembara ke Jepun dalam filem aksi terbaru. 

Prisoners of the Ghostland berlatarbelakangkan Kota Samurai, dimana seorang perompak bank yang kejam dibebaskan dari penjara oleh panglima perang kaya yang telah kehilangan cucu angkatnya. Panglima perang itu menawarkan kebebasan kepada tahanan sebagai pertukaran untuk mendapatkan kembali cucunya. Dipakaikan dengan pakaian kulit yang akan musnah dengan sendirinya dalam masa 5 hari, penyamun itu memulakan perjalanan untuk mencari wanita muda itu – dan jalannya sendiri untuk mendapatkan kebebasan.

Filem terbaru ini diarahkan oleh pembikin filem dan penulis dari Jepun, Sion Sono, dengan lakon layar ditulis oleh Aaron Henry (Inhumans) dan Reza Sixo Safai (A Girl Walks Home Alone at Night). 

Ini menandakan projek seterusnya Cage selepas tayangan Pig baru-baru ini, yang mendapat pujian kritikal untuk bukan sahaja filem itu tetapi persembahan Cage sebagai tukang masak yang menjadi pemburu truffle untuk mendapatkan kembali babi truffle-nya yang dicuri.


Related posts

Nicolas Cage Dedahkan Sebab Mengapa Filem “Superman Live” Tidak Dapat Dibuat

Kakimuvee

Jerry Bruckheimer Masih Bangunkan “National Treasure 3” Bersama Nicolas Cage

Kakimuvee

Nicolas Cage Bintangi Filem Keluaran A24 “Dream Scenario”

Kakimuvee

Skrip “National Treasure 3” Sedang Ditulis, Penerbit Mahukan Nicolas Cage

Kakimuvee

Nicolas Cage Dedah Impian Untuk Bawa Watak ‘Villain’ Batman

Kakimuvee

Nicolas Cage & John Travolta Berminat Untuk Kembali Dalam Sekuel “Face/Off 2”

Kakimuvee